Victor Ponta: Basescu vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase nu ar trebui sa le spuna

Victor Ponta l-a atacat, din nou, pe Traian Basescu, dupa ce acesta acuzase o posibila manipulare a cursului valutar prin interventiile prim-vicepresedintelui BNR Florin Georgescu. Ponta a numit  declaratiile sefului statului drept “tampenii pe care nici un om cu trei clase nu ar trebui sa le spuna”.

“Domnul presedinte vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase primare nu ar trebui sa le spuna. Din fericire, nu il ia nimeni in serios. Cum poate sa spuna presedintele unei tari din Uniunea Europeana ca cineva manipuleaza cursul de schimb?

E mai mult decat o iresponsabilitate, e pur si simplu o tampenie ingrozitoare”, a spus Victor Ponta, care a sustinut si ca presedintele “spune in fiecare zi cate o tampenie”, potrivit Antena 3.

Citeste si: Ponta: Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sunt inca ministri. Basescu poate sa faca 70 de plangeri penale

Presedintele Traian Basescu a declarat ca se teme ca BNR sa nu ajunga sub controlul politic al Guvernului.

“Aceasta este teama mea. Se poate intampla o data, dar nu as vrea sa se intample si a doua oara, si a treia oara: sa dea telefon premierul de la Palatul Victoria prim-viceguvernatorului, sa spuna astazi bagati niste lei pe piata, ca am nevoie de inflatie ca-mi fac bilantul, si maine scoateti-i. Astazi bagati niste euro pe piata, ca vreau sa fie criza de lichiditate in lei. Deci nu vreau sa ajungem la acest lucru”, a spus Traian Basescu.