VICTOR PONTA: BATALIA POLITICA trebuie sa INCETEZE in ceea ce priveste FINANTAREA ARMATEI

Premierul VICTOR PONTA a declarant marti, la bilantul Ministerului Apararii Nationale (MApN) ca BATALIA POLITICA trebuie sa INCETEZE in ceea ce priveste FINANTAREA ARMATEI pe termen lung.

“Inca o data o spun, si nu doar din politete sau din calcule politice, salut initiativa presedintelui Iohannis de a avea un consens national, un acord politic referitor la finantarea pe termen lung a cheltuielilor militare, pentru ca este un domeniu in care batalia politica trebuie sa inceteze, in care este absoluta nevoie de consens politic si mai ales de predictibilitate, de nu a depinde de fiecare data de evenimente exterioare, de economie, de cum merg cheltuielile, de diverse politici care intotdeauna se pot schimba. E important pentru dumneavoastra sa aveti aceasta stabilitate si predictibilitate, mai ales ca Romania trebuie, si face foarte bine, sa arate ca intelege in primul rand provocarile crescute in regiune si rolul pe care trebuie sa il avem”, a spus VICTOR PONTA.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, la BILANTUL MAPN: Avem nevoie de o LEGISLATIE CLARA, mai PUTINA BIROCRATIE și DOTARI

Premierul le-a cerut si specialistilor MApN sa colaboreze cu cei de la Serviciul Roman de Informatii si de la Serviciul de Informatii Externe pentru asigurarea securitatii cibernetice.

Citeste si: BILANTUL MAPN pentru 2014: KLAUS IOHANNIS si VICTOR PONTA si-au anuntat prezenta

“Este important ca si specialistii Ministerului Apararii Nationale, alaturi de cei ai Serviciului Roman de Informatii, ai Serviciului de Informatii Externe, ai celorlalte servicii de specialitate, sa participe in ceea ce este un alt domeniu in care Romania devine un lider regional si anume «cyber security». Razboaiele secolului 21 se poarta categoric in alt fel decat am fost in mod obisnuit invatati si securitatea cibernica reprezinta un domeniu de maxim pericol, dar in acelasi timp de maxima performanta si vreau sa va incurajez sa alocati resursele necesare, adica sa le alocam, Guvernul, pentru dumneavoastra, asa incat, impreuna cu celelalte servicii, sa fim un lider regional extrem de important si de respectat in «cyber security»”, a declarat VICTOR PONTA.