VICTOR PONTA: Bugetele institutiilor din domeniul sigurantei nationale au fos avizate de principiu de CSAT

Victor Ponta vrea sa prezinte Parlamentului prioritatile de guvernare ale primului semestru

Proiectele de buget pentru institutiile din domeniul sigurantei nationale au fost avizate in principiu de catre CSAT si urmeaza ca toate procedurile sa fie incheiate odata cu finalizarea proiectului de buget consolidat, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

“Vreau sa fac o precizare, pentru ca nu a fost foarte clar ieri, ca nu s-au aprobat bugetele pentru institutiile care privesc securitatea nationala. S-au aprobat de principiu, urmand sa se faca procedura odata cu bugetul mare. Exista acordul de principiu al CSAT, insa, evident, cand avem cifrele finalizate cu partenerii nostri internationali, atunci facem toate procedurile care tin inclusiv de institutiile de siguranta nationala”, a spus Ponta in sedinta de guvern, in fata presei.

CITESTE SI: SEDINTA CSAT. Basescu cere o strategie prin care tranzitul gazelor naturale din Marea Neagra sa se faca prin Transgaz 

Administratia Prezidentiala a comunicat, marti, ca membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au decis ca propunerile de buget pe anul viitor ale Ministerului Apararii (MApN), Ministerului de Interne (MAI), Serviciului Roman de Informatii (SRI), Serviciului de Informatii Externe (SIE), Serviciului de Protectie si Paza (SPP) si Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) sa fie avizate dupa ce Guvernul va avea o imagine clara a resurselor pe care le are la dispozitie.

CITESTE SI: PRIMA SEDINTA CSAT DUPA ALEGERI. ORDINEA DE ZI a sedintei CSAT 

”In ceea ce priveste propunerile de buget pe anul 2015 ale MApN, MAI, SRI, SIE, SPP si STS, membrii Consiliului au decis ca avizarea acestora sa se faca dupa ce Guvernul va avea o imagine clara a resurselor pe care le are la dispozitie”, se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale. Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat, luni, ca bugetul va fi definitivat pana vineri, urmand ca ulterior sa fie discutat cu CE si FMI, iar pe 10 decembrie va fi trimis Parlamentului, el precizand ca nu vor exista cresteri de taxe, Executivul luand in calcul reducerea TVA.

Sursa foto: adevarul.ro