Victor Ponta: Categoric imi doresc continuarea guvernarii in formula USL

Premierul Victor Ponta a declarat joi, intr-o interventie telefonica la postul Antena 3, ca isi doreste continuarea guvernarii Uniunii Social Liberale (USL), sustinand ca cine vrea ruperea aliantei “face jocul” presedintelui Traian Basescu, informeaza Hot News.

“Categoric imi doresc continuarea guvernarii in formula USL. Voi face toate forturile ca USL sa treaca si peste aceasta criza”, a spus Ponta.

Declaratia lui Victor Ponta vine dupa ce presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat ca USD poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, in absenta PNL. Dragnea a mai precizat ca discutiile PSD-PNL nu reprezinta negocieri pe functii, intrucat “in Guvern nu suntem la talcioc”, el aratand ca premierul a propus o formula guvernamentala care include un vicepremier in plus si nu preluarea unei functii de la alt partid. El a mai spus ca PNL va trebui sa propuna ministri pe actuala structura a Guvernului daca refuza sa accepte propunerea avansata de premier privind cele patru posturi de vicepremieri.

Citeste si: PNL refuza sa faca jocul PSD! Pocora: Daca cei din PSD nu mai vor USL, sa o spuna clar in fata celor care ne-au votat

Dragnea reactiona la afirmatiile prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, propus de liberali pentru functia de ministru de Interne si vicepremier, potrivit carora PNL nu poate “accepta ca PC sa fie pus pe picior de egalitate cu PNL”. “Noi am fost foarte categorici in aceasta chestiune, in consecinta PSD trebuie sa aleaga foarte simplu intre noi sau ei”, a spus Iohannis intr-o conferinta de presa, noteaza sursa citata.

Sursa foto: gov.ro