Victor Ponta: Ceea ce s-a gasit la Nana este pur si simplu ingrozitor

Ponta, despre incidentele de la protestul Antena 3: Toata lumea si-a facut datoria, cine incalca legea plateste

Victor Ponta a declarat ca lucrurile descoperite de membrii Corpului de Control al primului ministru in legatura cu afacerea cu terenuri din comuna calaraseana Nana sunt “ingrozitoare”, fiind vorba despre “un lung sir de retrocedari ilegale”, informeaza postul Antena 3.

“Ceea ce au gasit acolo este ingrozitor din punct de vedere legal. Aproape 80% din terenuri sunt returnate ilegal. Veti vedea cu documente oficiale ca practic tot ce este la Nana, din momentul in care acele terenuri s-au dat unor asa zisi proprietari pana la momentul in care au ajuns la o firma italieneasca care nu mai exista din 2012, dar care in 2013 a vandut terenurile comasate, toate sunt infractiuni”, a afirmat Victor Ponta.

Citeste si: PSD Mihai Fifor este noul presedinte al Comisiei Calarasi

Premierul a mai spus ca este vorba despre “un lung sir de retrocedari ilegale” al caror beneficiar final a fost, in 2013, presedintele Traian Basescu. Victor Ponta a anuntat ca marti va trimite raportul Corpului de Control la Comisia Parlamentara.

Scandalul terenurilor din comuna Nana a inceput in luna noiembrie, pe fondul informatiilor privind cumpararea de catre fiica presedintelui, Ioana Basescu, a unui teren de aproape 300 de hectare in Calarasi, cu un credit ipotecar luat la CEC Bank, pe 30 de ani, de peste un milion de euro, din care a achitat din surse proprii aproape 280.000 de euro.

Presedintele Traian Basescu declara atunci ca a convins-o pe fiica sa cea mare sa cumpere terenul pentru ca vrea sa fie fermier si a adaugat ca, din familie, doar aceasta era eligibila pentru a primi un credit ipotecar atat de mare. in replica, USL decide, in Senat, initierea unei anchete parlamentare privind activitatea CEC – Bank S.A de catre comisia pentru buget-finante, la care este audiat, in mai multe randuri, presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea.

In plus, se infiinteaza, in luna decembrie 2013, si o comisie parlamentara comuna, Senat si Camera Deputatilor, care si-a inceput activitatea in ianuarie 2014.

Sursa foto: antena 3