VICTOR PONTA: Consiliul Fiscal da intotdeauna AVIZE NEGATIVE de cand suntem noi

Consiliul Fiscal intotdeauna da AVIZE NEGATIVE “de cand suntem noi”, a declarat luni, la Senat, premierul VICTOR PONTA.

“Important este ca acum Codul fiscal, Codul de procedura sa fie in dezbaterea Senatului, sa se indrepte, daca e ceva de indreptat. Consiliul Fiscal intotdeauna da avize negative de cand suntem noi. Ei sunt din 2010, au sustinut politica economica a dlui Basescu, a dlui Boc, au o alta gandire, ce sa facem? Din cate stiu eu, ei si-au dat aviz negativ si cand am redus TVA-ul la paine, si cand am redus CAS-ul. Daca ei gandesc economia asa cum a facut-o dl Boc si dl Basescu, e normal sa nu ne intalnim pe aceeasi… Ne respectam si cu asta-basta”, a declarat premierul, la finalul unei intrevederi avute la Senat cu reprezentanti ai coalitiei de guvernare.

Intrebat despre opinia FMI pe marginea Codului fiscal, VICTOR PONTA a adaugat ca, in calitate de premier, are voie sa-si asume niste responsabilitati.

Citeste si: VICTOR PONTA: REDUCEREA TVA ar putea fi adoptata mai REPEDE

“Discutam cu FMI si cu toata lumea. Asa a zis FMI si cu CAS-ul, sa nu-l reducem, si l-am redus si a fost bine, asa a zis si sa nu reducem TVA la paine, si e bine. Faptul ca, de fiecare data in ultimii trei ani, am respectat absolut toate tintele de deficit bugetar, de reforme structurale, de crestere economica, de fiecare data, ei ziceau ca o sa crestem cu 2, noi am crescut cu 3, astea toate sunt puncte pozitive “, a adaugat seful Executivului.

Initiativa Guvernului de a rescrie Codul Fiscal este justificata si binevenita date fiind modificarile foarte numeroase pe care acest document le-a suferit de-a lungul anilor, insa reducerile ample la nivelul taxelor si impozitelor sunt nesustenabile, reiese din opinia Consiliului Fiscal asupra proiectului de revizuire a Codului Fiscal.

“Avand in vedere probabilitatea extrem de ridicata ca implementarea prevederilor proiectului revizuirii Codului Fiscal sa conduca la deviatii de proportii de la tintele bugetare pe termen mediu, Consiliul Fiscal avizeaza negativ propunerea legislativa”, se arata in opinia citata de Agerpres.

Citeste si: VICTOR PONTA: LEGEA SALARIZARII este o prioritate a GUVERNULUI in partea a doua a anului

Potrivit Legii Responsabilitatii Fiscale, in cazurile in care se fac propuneri de acte normative care conduc la diminuarea veniturilor bugetare, se va elabora fisa financiara care, potrivit legislatiei in vigoare, trebuie sa indeplineasca cel putin una dintre urmatoarele conditii: sa aiba avizul Ministerului Finantelor Publice si al Consiliului Fiscal, conform caruia impactul financiar a fost luat in calcul in prognoza veniturilor bugetare si nu afecteaza tintele bugetare anuale si pe termen mediu, sau sa fie insotita de propuneri de masuri de compensare a impactului financiar respectiv, prin majorarea altor venituri bugetare.

Sursa foto: psnews.ro