VICTOR PONTA continua razboiul cu UNGARIA: Atitudinea maghiarilor nu are nici o legatura cu ideea de EUROPA

Premierul VICTOR PONTA a declarat miercuri ca PROBLEMA REFUGIATILOR este o problema a Europei si trebuie rezolvata impreuna de statele membre, aratand ca, din pacate, comportamentul OFICIALILOR MAGHIARI nu are nicio legatura cu ideea de EUROPA.

“ROMANIA este o tara ce a dorit sa fie membru al Uniunii Europene (UE) pentru a respecta valorile europene. PROBLEMA REFUGIATILOR este o problema a Europei si trebuie sa o rezolvam impreuna. Din pacate, comportamentul OFICIALILOR MAGHIARI nu are nicio legatura cu ideea de Europa. Ziduri, caini, politisti, arme — asta arata ca in anii ’30 in Europa.

CITESTE SI: PONTA, ATAC FARA PRECEDENT LA ADRESA UNGARIEI: CE FACEM DACA MILITARII MAGHIARI SE APUCA SI TRAG SAU UCID NISTE COPII, NISTE FEMEI?

E un lucru pe care il spun cam toti liderii europeni si, daca se supara sau nu se supara OFICIALII MAGHIARI, ma intereseaza destul de putin. Ma alatur tuturor liderilor europeni care sanctioneaza o atitudine rusinoasa pentru Europa din partea autoritatilor si politicienilor dintr-o tara membra a UE si anume Ungaria si voi face acest lucru de cate ori va fi cazul”, a afirmat VICTOR PONTA, la Palatul Parlamentului.

VICTOR PONTA a adaugat ca “ar fi o idee rea” ridicarea de catre UNGARIA a unui gard la granita cu Romania.

CITESTE SI: MINISTRUL DE EXTERNE AL UNGARIEI, PETER SZIJJARTO, II DA PESTE NAS PRIM-MINISTRULUI VICTOR PONTA

“Realitatea este una singura si anume garduri, caini, arme si? Am rezolvat problema refugiatilor? Nu am rezolvat-o. Ideea ca pui un gard si arunci problema in Serbia, in Romania, in Croatia, in Austria nu are nicio legatura cu ideea de solidaritate si de buna vecinatate. Asa putem si noi sa aruncam problemele la unguri. Si ce am rezolvat?”, a spus premierul VICTOR PONTA.

Sursa foto: adevarul