VICTOR PONTA: Corpul de control NU a facut verificari in privinta licentelor Microsoft

VICTOR PONTA raspunde AMENINTARILOR MAE rus: DA, suntem CONSTIENTI ca DECIZIILE noastre sunt cele mai BUNE

Premierul VICTOR PONTA a declarat, marti seara, referindu-se la dosarul Microsoft, ca NU a existat niciun control al Corpului de Control al prim-ministrului legat de licente si ca in 2004 nu mai era seful acestei structuri.

“Unu: Niciodata, in niciun fel, nu am avut in atributiile mele ceva legat de contracte, in general, nu doar despre licente. Doi: Corpul de control al prim-ministrului — am verificat la birou — nu a facut niciodata niciun control legat de licente. Trei: In 2004 nu mai eram seful Corpului de control. Din data de 11 martie am devenit ministru pentru acquis-ul comunitar, deci nu aveam nicio legatura cu controlul si, in ultimul rand, parca era ceva acolo ceva cu sediul TSD. TSD-ul nu a avut niciodata personalitate juridica si a fost inaugurat in 2002, nu in 2004”, a precizat VICTOR PONTA.

Precizarea a fost facuta la solicitarea jurnalistilor, in contextul in care numele sau si al lui ADRIAN NASTASE sunt invocate de un martor intr-o declaratie data in fata procurorilor DNA in dosarul Microsoft. Declaratia martorului apare in cererea prin care DNA solicita aviz pentru ridicarea imunitatii a noua fosti ministri cercetati in acest dosar.

Intrebat daca crede ca este vorba de o facatura politica, premierul a negat.

“Nu, Doamne fereste, eu nu cred ca nici procesul domnului Iohannis nu e o facatura politica. DNA, dupa cum stiti, nu m-a acuzat de absolut nimic. A aparut ca intotdeauna pe aceleasi surse, s-a dat ordinul pe unitate sa apara ca am si eu vreo contributie. Cat timp voi fi candidat si prim-ministru banuiesc ca foarte multi oameni fara nume vor spune o multime de lucruri si sunt absolut convins ca se va gasi cineva care sa preia acest lucru”, a afirmat premierul, citat de Agerpres.

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca il cunoaste pe Claudiu Florica, seful Fujitsu Siemens, al carui nume apare in dosar, Victor Ponta a spus ca el cunoaste foarte multi oameni in Romania si ca nu vrea sa vrea sa dea un raspuns deoarece nu vrea sa “incurce” lucrurile.

Citeste si: VICTOR PONTA despre DOSARUL MICROSOFT: O sa spun tot ce stiu

“Nu pot sa ma supar pe nimeni, ca inteleg ca cel care a zis acele lucruri nu exista sau nu are nume. Pot sa spun un singur lucru: maine, daca ma cheama cineva, vreo institutie a statului, DNA sau oricine altcineva, ma duc cu mare placere ca sa explic ceea ce v-am explicat dumneavoastra. Daca m-ar fi intrebat cineva sau daca s-ar fi uitat in Monitorul Oficial sa vada ca in 2004 nu mai eram seful Corpului de control, se pierdea o stire frumoasa in aceasta seara”, a aratat Ponta.

Solicitat de jurnalisti sa clarifice de ce a spus ca s-a dat ordin de zi pe unitate, premierul a afirmat ca astfel de lucruri apar “de la Cotroceni”.

“De unde a aparut si cu Duicu si cu ordonanta nu stiu care? In acelasi loc, de acolo, de la Cotroceni apar”, a conchis Ponta.

Premierul a mai declarat marti, la Digi 24, ca dosarul Microsoft a fost declansat de raportul pe care el l-a trimis la DNA, amintind ca se gasisera nereguli din mandatele ministrilor DANIEL FUNERIU si VALERIAN VREME.

“Gasisem nereguli din mandatele de ministri ale lui DANIEL FUNERIU si VALERIAN VREME. Poate dintr-un gest masochist m-am reclamat si pe mine?”, a afirmat, ironic, prim-ministrul, intrebat de faptul ca numele sau a fost nominalizat de un martor in dosar.

“Daca oricine ma va chema la DNA, ma duc imediat la DNA si le explic. Dar, de exemplu, domnul DAN NICA este acuzat ca in noiembrie 2004 a semnat un document. El nu mai era ministru din luna iulie. Cum putea sa semneze ca ministru? Daca era o mica bunavointa si verificai in Monitorul Oficial, vedeai asta. Sunt lucruri facute cu putin profesionalism”, a sustinut Ponta.

Citeste si: VICTOR PONTA si ADRIAN NASTASE sunt implicati in dosarul MICROSOFT – martor DNA

El a adaugat ca nu este normal ca intai sa afle presa. “Daca s-a asteptat 12 ani pana in ziua dinaintea campaniei, inseamna ca s-a gandit cineva ca atarna greu la campanie. Nu e normal in primul rand sa anunti presa si apoi sa ma justific in presa. Asta nu e Justitie, asta e politica. Tot azi, Inalta Curte de Casatie si Justitie ii redeschide dosarul lui Iohannis. Este bine ca Justitia se pronunta, dar putea sa se pronunte acum trei luni. Poate nu o sa ma aleaga lumea nici pe mine, nici pe Iohannis, dar de ce sa fim scosi acum? Cine mai ramane in cursa? Poate urmeaza si Tariceanu…”, a spus VICTOR PONTA.

Liderul PSD a declarat ca si atitudinea colegilor sai, care apar in dosar, ar trebui sa fie aceeasi — de a solicita sa fie audiati. “Chemati-ma sa ma duc si spun orice — asta ar trebui sa fie atitudinea colegilor mei. Eu sunt un tanar politician care am suferit si voi mai suferi politic, dar pentru domnul Atanasiu sau doamna Andronescu sa fie tarati zilnic in noroi suntem nedrepti”, a spus Ponta.

Premierul a declarat ca exista doua variante in care se va finaliza dosarul Microsoft. “Exista varianta buna si cea proasta. Varianta buna este ca lucrurile se vor lamuri de procuror, apoi de judecator, iar cei vinovati vor plati, iar cei nevinovati nu vor mai fi spalati de noroi. Varianta proasta este ca pe 16 noiembrie sa nu mai intereseze pe nimeni de dosare si sper sa nu fie asa”, a completat el.