VICTOR PONTA, criticat de femeile din UDMR

Vicepresedintele Organizatiei de Femei a UDMR, Horvath Anna, spune ca premierul VICTOR PONTA exclude o RELATIE DE PARTENERIAT si de participare in comun la guvernare prin atitudinea pe care o are privind initiativa cetateneasca sprijinita de UDMR.

“Ceea ce voi sustine eu in sedinta de vineri a Consiliului Permanent al UDMR in legatura cu declaratia premierului PONTA, potrivit careia o problema de stat nu se negociaza, este ca interesul statului nu ar trebui vazut doar pe termen scurt si nici nu ar trebui sa se rezume la interesul majoritatii. 

Citeste si: UDMR DISCUTA VINERI DESPRE IESIREA DE LA GUVERNARE. DISCUTIILE DINTRE HUNOR SI PONTA AU ESUAT

Interesul statului se defineste prin consultari interne, acesta fiind un respect minimal al majoritatii fata de minoritate. Printr-o astfel de atitudine si lipsa de consultare si informare fata de reprezentantii in Parlament a acestor minoritati, sa adopti o pozitie oficiala a statului, cred ca este un precedent periculos. (…) Cred ca PONTA exclude o RELATIE DE PARTENERIAT si de participare in comun la guvernare prin aceasta atitudine adoptata”, a spus Horvath.

Aceasta nu crede ca interesul Romaniei este sa isi plaseze minoritatile in afara cadrului institutional al statului, printre care si cea mai mare mare minoritate nationala din Europa, cea maghiara, “fata de care si-a luat angajamente ferme in 1918”.

Citeste si: TARICEANU: NU RESPING IDEEA INTRARII LA GUVERNARE, DAR NU AM PRIMIT NICIO PROPUNERE PANA ACUM

Vineri, UDMR va discuta in sedinta Consiliului Permanent al Uniunii despre posibilitatea iesirii de la guvernare, dupa ce miercuri dimineata Kelemen Hunor si premierul VICTOR PONTA nu au ajuns la niciun compromis si vor mai avea o discutie.

Sursa foto: romanialibera.ro