Victor Ponta: Daca Stroe are pana miercuri o forma agreata a Codului Rutier, va fi adoptata

Victor Ponta a declarat, luni, ca daca ministrul de Interne Radu Stroe va avea pana miercuri “o forma agreata” a Codului Rutier, atunci acesta va fi adoptat in sedinta de Guvern, aratand ca liberalul are mai multe intalniri cu grupurile parlamentare pe aceasta tema.

Ponta a spus ca Stroe a fost la grupurile parlamentare de la putere si se va intalni, marti, cu cele din opozitie pentru a prezenta propunerile la Codul rutier.

“Daca in urma acestor consultari finale pana maine dupa amiaza sau pana miercuri rezulta o forma agreata in care ceea ce era de indreptat, s-a indreptat, ce e de pastrat, se pastreaza, da atunci o adoptam miercuri, ca si proiectul de lege al insolventei pe care ministrul Cazanciuc l-a discutat si il discuta astazi si maine cu reprezentantii oamenilor de afaceri”, a spus Ponta.

El a adaugat ca in sedinta de miercuri, Guvernul va adopta si Codul silvic. Proiectul noului Cod rutier ar putea intra pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Guvernului, potrivit anuntului facut luni de ministrul de Interne Radu Stroe, inainte de intalnirea pe care o are la Senat cu parlamentari PSD.

“Daca terminam azi-maine cu succes, miercuri intra in sedinta de Guvern”, a declarat Radu Stroe.

Intrebat daca s-a sfatuit cu premierul atunci cand a semnat proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, Radu Stroe a refuzat sa comenteze: “Nu cunosc”.