VICTOR PONTA, despre cererea DNA in privinta celor noua fosti ministri: Justitia sa-si faca DATORIA

Victor Ponta: Nu exclud un nou acord cu FMI. Ei sunt mai pesimisti, s-au invatat cu guvernul Boc

Premierul VICTOR PONTA a declarat, vineri, ca justitia trebuie sa-si faca DATORIA in cazul celor noua fosti ministri pentru care DNA a solicitat inceperea urmaririi penale si a precizat ca singurele informatii pe care le detine in acest dosar dateaza din 2010.

“Nu pot sa comentez, pentru ca nu e vorba despre niciun ministru al cabinetului pe care il conduc. Singurele informatii pe care eu le am sunt cele pe care le-am si prezentat public, constatate de catre Corpul de Control al primului ministru, referitoare la nereguli grave si ilegalitati comise de catre ministrii Funeriu si Vreme daca nu ma insel. Alte lucruri nu cunosc si nu pot sa comentez. Informatiile la care am avut eu acces sunt cele din 2010. Justitia sa-si faca datoria”, a spus prim-ministrul la finalul evenimentului “Romania, poarta catre un sector energetic sigur si diversificat”, gazduit de World Affaire Council din Houston.

Citeste si: DANIEL FUNERIU SI VALERIAN VREME s-au AUTOSUSPENDAT din PMP

Directia Nationala Anticoruptie cere ridicarea imunitatii pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri.

Seful DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a transmis procurorului general al Romaniei referatul in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, a Senatului, a Camerei Deputatilor si a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata de noua persoane, care in perioada in care se presupune ca au savarsit infractiunile au indeplinit functia de ministru.

Citeste si: Tariceanu: Nu am primit inca cererea DNA privind urmarirea penala a doi senatori, dar justitia trebuie sa isi faca treaba

Potrivit unui comunicat, DNA a fost sesizata la 5 iunie 2013 de catre Corpul de Control al prim-ministrului, ca urmare a actiunii de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei Nationale, in legatura cu inchirierea de licente educationale.