Victor Ponta, despre declaratiile lui Vasilescu vizavi de creditul Ioanei Basescu: A vorbit, asa, ca prieten

Premierul Victor Ponta a comentat declaratiile consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, potrivit carora contractul facut public de Ioana Basescu si creditul de la CEC par in regula.

“Domnia sa si-a exprimat o parere personala, lucru pe care il apreciez foarte tare, parerile personale sunt importante. In acelasi timp, domnia sa a vorbit asa, ca prieten. In acelasi timp, a anuntat ca Banca Nationala, conform legii, va face un control si va anunta rezultatele controlului”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Adrian Vasilescu declarase, vineri, ca, la o prima lectura, contractul dintre fiica presedintelui, Ioana Basescu, si CEC Bank nu contine nicio ilegalitate.

“Nu l-am analizat, l-am citit. Nimeni de la BNR, in afara de directia de supraveghere, nu are dreptul sa se uite intr-un contract de credite si nimeni nu are dreptul sa faca comentarii. Eu am spus ca am primit de la presa acest contract care a fost facut public de doamna Ioana Basescu. Am spus ca eu l-am citit si mie, ca jurist, mi se pare in regula”, le-a spus Vasilescu jurnalistilor.

Vezi aici declaratiile integrale ale lui Adrian Vasilescu