Victor Ponta, despre noul Cod Fiscal: Vor decide autoritatile locale asupra scaderii sau majorarii taxelor

Victor Ponta, despre noul Cod Fiscal: Vor decide autoritatile locale asupra scaderii sau majorarii taxelor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, cu privire la proiectul noului Cod fiscal ca va lasa la latitudinea autoritatilor locale sa decida asupra scaderii sau majorarii taxelor. Totodata, Ponta a adaugat ca forma finala se discuta in Parlament, dar a tinut sa sublinieze “un principiu la care am tinut foarte mult si care va fi in Coduri: daca autoritatile locale considera ca e bine, pot sa scada toate taxele, sau pot sa le creasca, in niste limite normale”.

“Evident ca a inceput campania, propaganda (…). Povesti nemuritoare. De exemplu, azi s-a spus foarte clar ca ceea ce era prevazut in lege, ca o data la trei ani, sa indexeze Guvernul, prin HG, se trece in Codul fiscal si autoritatile locale pot sa ia decizii. E decizia autoritatilor locale — pot sa le scada (taxele — n.r.), sau pot sa le creasca, in functie de cum considera. Dar, a inceput propaganda, vai ce rau e… Pana acum a fost bun Codul, acum nu mai e bun. Forma finala se discuta in Parlament, dar repet: un principiu, la care am tinut foarte mult si care va fi in Coduri, se refera la faptul ca, daca autoritatile locale considera ca e bine, pot sa scada toate taxele, sau pot sa le creasca, in niste limite normale”, a declarat Ponta, la Senat.

Citeste si: VICTOR PONTA: Voi solicita Senatului PROCEDURA DE URGENTA pentru CODUL FISCAL si cel de procedura fiscala

Victor Ponta a tinut sa precizeze ca proiectul Codului fiscal si al Codului de procedura fiscala reprezinta “cea mai importanta actiune a coalitiei din aceasta sesiune parlamentara” si a completat ca la Senat si la Camera Deputatilor, “coalitia a reusit sa treaca tot ce era important din programul legislativ” si ca el, la Guvern, se ocupa “de paine, ca oamenii sa aiba paine, iar show-ul este asigurat de altii”.

“A fost intalnirea saptamanala a coalitiei de guvernare si am discutat ce mai avem ca prioritati legislative pana la Paste, pentru ca va fi Pastele catolic si cel ortodox, si am asigurat ca, saptamana viitoare, vor avea la Senat, pentru ca Senatul este prima Camera sesizata, cele doua Coduri — Codul fiscal si Codul de procedura fiscala. Am discutat cum ne organizam in comisii, daca sunt amendamente, daca sunt lucruri de indreptat in asa fel incat sa respectam calendarul pentru cea mai importanta actiune a coalitiei din aceasta sesiune parlamentara”, a explicat Ponta.

Citeste si: Ministrul Finantelor despre noul Cod Fiscal: IMPOZITE mai mici pentru IMM-uri si PIERDERI majore pentru EVAZIONISTI