Victor Ponta, despre o potentiala demisie: Ma gandesc si va spun

Victor Ponta nu mai este sigur ca vrea sa ramana primul ministru al Romaniei! Liderul Guvernului a afirmat ca se gandeste la o posibila demisie, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala Legea descentralizarii asupra careia Cabinetul sau si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului.

”Ma gandesc si va spun”, a raspuns Victor Ponta la insistentele unui jurnalist care l-a intrebat daca ia inc alcul prezentarea unei demisii in urma deciziei CCR.

Referitor la faptul ca si fostul premier Emil Boc s-a confruntat cu o situatie similara, Ponta a precizat ca in acel context democrat-liberalul a demisionat fiindca presedintele Traian Basescu i-ar fi solicitat acest lucru, desi si liderul PSD ceruse la acel moment demisia Guvernului Boc dupa ce isi angajase raspunderea asupra unei legi neconstitutionale.

“Bine faceam. Si-a dat-o (n.r-demisia), dar nu ca i-am cerut-o eu, i-a cerut-o Traian Basescu”, a  mai spus liderul social-democrat.

Premierul asteapta motivarea Curtii Constitutionale cu privire la decizia aplicata Legii descentralizarii.

“Repet, vreau sa vad decizia Curtii, insa subiectul descentralizarii este un subiect pe care il consider in continuare corect si pe care voi insista atat timp cat voi fi lider al PSD, co-presedinte al USL. Trebuie sa facem descentralizare. Este bine pentru Romania”,  a concluzionat primul ministru.