Victor Ponta despre situația lui Dragnea: Don Livio e mort de frică!

Victor Ponta a publicat pe Facebook o analiză a punerii sub acuzare a lui Liviu Dragnea în dosarul “Teldrum”. Ponta afirmă că apariția Oficiului European de Lupta Antifraudă (OLAF) reprezintă “începutul sfârșitului” pentru șeful PSD. El face apel la liderii social-democrați care nu au fost “definitiv corupți și compromisi” să “elibere partidul” de “grupul infracțional”.

Postarea integrală a lui Victor Ponta

Aparitia OLAF ( Oficiul European de Lupta Antifraudă) în dosarul “Teldrum” reprezintă în mod clar începutul sfârșitului pentru Liviu Dragnea și “Cartel” pe care îl conduce încă din 2001 / dar membrii și liderii PSD care nu au fost încă definitiv corupți și compromisi au o mare șansă să elibereze Partidul de sub dominația acestui “grup infracțional organizat” înainte de o catastrofă socială și economică că în 2009 pe care să o decontăm cu toții !

Primele concluzii după ziua de ieri:

1. Implicarea OLAF în dosarul “TELDRUM” este esențială și schimbă total datele problemei – în cazul lui Pablo Escobar ( modelul de viață al lui Liviu Dragnea) acesta a controlat ani buni conducerea politică a țării sale dar și justiția prin corupție, amenințări și violență / când în scenă a apărut o instituție externă – DEA (Agenția Americană Antidrog) Cartelul lui Escobar s-a prăbușit în mod catastrofal /

2. In ticăloșia ( sau paranoia) să Liviu Dragnea a afirmat că eu sau alții l-am denunțat la DNA / acum se dovedește că la baza dosarului penal se află sesizarea OLAF cu toate documentele necesare făcută în 2016/ sigur că nu mai aștept scuze de la un șef de “grup infracțional organizat” / dar membrii și votanții PSD care mi-au fost alături atâția ani și care încă mă mai respectă pot acum să fie liniștiți – tot ce a spus Dragnea despre mine sunt minciuni ordinare.

3. Cat timp Dragnea se lupta doar cu fosta lui prietenă “Codruța” Kovesi bătălia era mai simplă – sunt foarte mulți oameni de bună credință care îi consideră pe amândoi la fel de dictatori, abuzivi și nocivi pt societate / OLAF este însă o instituție mult deasupra bătăliilor “dambovitene” și niciun om normal la cap nu poate susține în mod serios că OLAF se implică în politică internă a vreunei țări europene

4. La fel că în cazul lui Pablo Escobar care controla și era protejat de politicieni, polițiști și magistrați, jurnaliști și oameni din toate instituțiile naționale și la “TelDrum” totul era protejat – acum însă Dragnea se lupta cu o instituție OLAF pe care nici nu o controlează, nici nu o poate șantaja sau infiltra / din acest motiv reacția să miorlăită și confuză de ieri : Don Livio e mort de frică și nu știe ce să facă acum/ protecția de care s-a bucurat “Cartelul de la Teldrum” timp de aproape 15 ani din partea instituțiilor Statului Român ar trebui să ridice însă mari semne de întrebare celor care susțin din convingere lupta anticorupție , nu e asa?

5. Un om politic european acuzat de OLAF de fraudă este complet mort din punct de vedere politic / Liviu Dragnea va rămâne din această zi doar cu vizitele “costisitoare” făcute în Israel (pozele pe bani grei de prin restaurantele din Washington vor fi și mai rare și mai scumpe până vor dispărea de tot) / problema este că PSD a dispărut din politică europeană și plătește prețul pentru faptele lui Dragnea.

Ca să explicăm și întâlnirea de ieri după DNA cu Ambasadorul Klemm : a avut că obiect această ultima moneda de schimb a lui Dragnea – Muzeul Holocaustului din România ( o inițiativa f bună dar confiscată temporar de Dragnea care speră că în acest fel să “negocieze cu americanii” – o iluzie pe care o avea și Escobar , la fel de ignorant în ce privește sistemul instituțional din SUA)!

6. Ieri în față DNA au venit puțini pesediști adevărați / dacă va uitați cu atenția erau chiar oamenii “Cartelului” în frunte cu “vicele” Paul Stănescu / dacă procuroarea i-ar fi poftit înăuntru pe cei de afară și îi întreba câte contracte cu Teldrum au semnat în ultimii 10 ani trebuia să îi rețină pe loc .

7. problema este că “TelDrum” a produs bani pentru Liderii “Cartelului” și pentru familiile lor – iar notă de plata este achitată de PSD / vedeți că Dragnea bagă în față Partidul cum spunea Escobar că DEA din America vrea răul locuitorilor din Columbia nu să oprească traficul de droguri /

PSD a obținut în Decembrie 2016 o mare victorie electorală prin sprijinul și speranța a milioane de români că va aplică politici sociale și economice de dezvoltare a țării la fel că în 2012-2015 / a primit în schimb în 2017 crize politice , măsuri economice dezastruoase, Euro la cel mai mare nivel istoric, amânări și minciuni în care salariile cresc și scad în același timp.

Milioanele de euro pe care OLAF spune că Dragnea și Teldrum le-au deturnat au ajuns la el și acoliții săi nu la votanții PSD / la fel și Lacul Belina care nu a ajuns la locuitorii județului Teleorman ci la Dragnea / la fel că funcțiile din Guvern sau din Curtea de Conturi unde nu pesediștii ci oamenii “Cartelului” au fost promovați că să îl apere pe Dragnea de probleme.

Cea mai mare ticalosie a oamenilor “Cartelului de la Teldrum” este să pună semnul egal între Dragnea și PSD / eu sunt revoltat de această minciună și voi lupta cu toate puterile contra sa.

8. Cei care lupta zi de zi la televizor contra “Sistemului” știu bine că Dragnea este veriga slabă a acestei lupte și principala piedică în adoptarea unor legi care să oprească abuzurile și persecuțiile politice / timp de un an Dragnea a avut toată puterea și nu a făcut decât să își negocieze cu Sistemul propria lui protecție și propriile dosare ( dacă nu intervenea OLAF și acum el era foarte bine) / cât timp Dragnea va fi Președinte al Camerei Deputaților “Legile Justiției” nu vor putea fi adoptate iar adversarii au cel mai simplu și clar argument : “ Dragnea schimbă legile nu că să îndrepte lucrurile ci că să scape el și Teldrum”!

Concluzie: Stimați colegi din PSD \ ALDE sau din opinia publică – cât timp Dragnea este șeful Camerei Deputaților “Sistemul” cu care voi spuneți că va luptați va rămâne la fel de puternic și chiar întărit – poate tocmai din acest motiv trebuie să rămână Dragnea acolo? Poate cel mai bun contracandidat al PSD pentru Iohanis în 2019 este tocmai Dragnea? Poate dezastrul economic și bugetar pe care Dragnea îl impune Guvernului are că scop tocmai că PSD să fie bătut drastic în următoarele alegeri? Să va răspundeți în gând la aceste întrebări și după această să ne vedem cu bine la vot în Parlament.

Sursa foto: adevărul