VICTOR PONTA: Discutia in legatura cu renuntarea la titlul de doctor este CLAR INCHISA

Premierul Ponta il citeaza pe Crin Antonescu

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni ca discutia despre ordonanta referitoare la renuntarea la titlul de doctor este INCHEIATA, adaugand ca la intrebarile jurnalistilor pe aceasta tema se simte ca in gluma “cu sapca, fara sapca”.

“Dupa cum dumneavoastra stiti, daca vreti sa stiti, acea ordonanta are multe prevederi referitoare la sistemul de educatie, una dintre acestea se referea la faptul ca pe 6 februarie, daca nu ma insel, un numar important de cadre didactice din invatamantul universitar trebuiau sa-si piarda statutul, ceea ce se intampla in timpul anului universitar. De asemenea, asa cum a explicat ministrul Educatiei, e vorba de sase prevederi care tineau de urgenta desfasurarii procesului. (…) Suntem exact ca in gluma «cu sapca, fara sapca». Daca nu vreau sa renunt, de ce nu renunt? Daca vreau sa renunt, de ce renunt? Deci, din punctul meu de vedere, discutia este CLAR INCHISA. Orice vrei sa faci tot nu va fi bine”, a declarat Ponta la sediul central al PSD, intrebat de ce a fost necesara OUG 94/2014 si de ce prevederile din acest document nu au fost supuse unei proceduri parlamentare.

Citeste si: BAROUL BUCURESTI: VICTOR PONTA a devenit AVOCAT in baza doctoratului PLAGIAT

“Cand nu am vrut sa renunt, mi s-a spus sa renunt. Cand am vrut sa renunt, mi s-a spus ca nu. Dati-mi voie sa nu cred in buna credinta a celor care ma intreaba aceste lucruri”, a aratat premierul, intrebat daca renunta si la calitatea sa de avocat.

Guvernul a modificat la sfarsitul anului 2014, printr-o ordonanta de urgenta, Legea educatiei nationale, stabilind printre altele si cadrul legal care reglementeaza regimul titlurilor stiintifice.

Citeste si: PNL cere AVOCATULUI POPORULUI sa sesizeze CCR cu privire la OUG referitoare la RENUNTAREA LA TITLURILE STIINTIFICE

Sursa foto: psd.ro