VICTOR PONTA: Discutia pe tema CAS de la Cotroceni a fost o MICA INSCENARE

Discutia de luni de la Palatul Cotroceni pe tema CAS a fost o MICA INSCENARE din partea presedintelui TRAIAN BASESCU, deoarece acesta stia ca va prezenta public inregistrarea, diferenta dintre el si Izaura Anghel fiind ca presedintele nu a avut camera de filmat la cravata, a declarat premierul VICTOR PONTA.

El a adaugat, la Antena 3, ca si-ar dori ca presedintele, daca tot a prezentat public continutul discutiei de luni, sa distribuie si inregistrarea discutiei cu fostul prim-ministru Emil Boc pe tema taierii salariilor si pensiilor.

“Aici e vorba de prestigiul functiei. Care este diferenta intre domnul Basescu si Izaura Bercea? Doar ca nu si-a pus camera la cravata, si-a pus-o in spate. Ai o procedura care spune: veniti la presedintele Romaniei, se filmeaza, se da la toata lumea, nu doar la prieteni, la toate posturile (…) E in regula, e foarte buna aceasta procedura. Altfel, domnul Basescu s-a comportat ca domnul Bercea (…) ca cel care a filmat cu cravata, e acelasi lucru. Ori, aici vorbim de prestigiul unei functii”, a precizat VICTOR PONTA.

Citeste si: VICTOR PONTA: Reducerea CAS va INTRA IN VIGOARE la 1 octombrie

Premierul a mai spus ca nu-l deranjeaza ca presedintele a dat publicitatii inregistrarea discutiilor si considera ca ar trebui sa se faca publice toate aceste filmari, inclusiv cea in care s-a luat in 2010 decizia taierii pensiilor si salariilor.

“Nu ma deranjeaza absolut deloc faptul ca s-au dat filmarile (…) Eu cred ca ar trebui sa dea toate inregistrarile, de la toate consultarile si cu Guvernul pe care eu il conduc si cu Guvernul Ungureanu si cu Guvernul Boc. Eu as vrea, sincer, pe partea de istorie a acestei natiuni, as vrea sa vad filmarea discutiilor pe care domnul presedinte Basescu le-a avut cu domnul prim-ministru Boc, atunci cand au taiat pensiile si salariile. As vrea sa vad acea filmare. Nu ne mai ajuta cu mult acum, dar poate vedem, de fapt, cum s-au luat decizii care au afectat viata a milioane de oameni. (…)”, a afirmat premierul.

Premierul a precizat insa din nou ca este nevoie de o procedura clara, cu reguli, privind prezentarea publica a unei discutii private.

“Deci, din punctul meu de vedere, incepand cu 1 ianuarie 2015, cred ca trebuie stabilita o regula, care sa fie cunoscuta de toata lumea si care sa fie urmatoarea: au loc discutii intre presedinte si Guvern sau liderii partidelor parlamentare, acestea se inregistreaza si se pun pe site la sfarsit. (…) Va garantez acest lucru, ca va exista o procedura pe care toata lumea o va sti”, a spus premierul.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: Basescu sa dea publicitatii discutiile de la semnarea PACTULUI DE COABITARE

VICTOR PONTA a dat asigurari ca nu va face publice lucruri private si a subliniat ca daca oamenii discuta numai in fata camerelor de luat vederi, nu se vor mai putea lua decizii, la un moment dat.

“Eu nu voi face acest lucru, sa incep sa povestesc lucruri private (…) Mi se pare ca este un punct pana la care fiecare trebuie sa stie ca este partea de transparenta, dupa care daca oamenii discuta numai in fata camerei de luat vederi sa stiti ca va fi imposibil sa luam, la un moment dat, decizii’, a mai spus Ponta.