VICTOR PONTA: DUBLAREA ALOCATIEI COPIILOR mi se pare un LUCRU BUN, dar ne costa 1,8 miliarde lei anual

Premierul VICTOR PONTA a sustinut miercuri ca, “dintr-un punct de vedere strict social-democrat”, DUBLAREA ALOCATIEI de stat pentru COPII i se pare un LUCRU BUN, dar a atras atentia ca impactul unei asemenea masuri este de 1,8 miliarde de lei annual, iar cei care au propus masura nu au indicat si sursele de finantare.

“A fost astazi un vot la Camera Deputatilor privind dublarea alocatiilor si pentru celelalte categorii de copii. Noi am marit pentru 600.000 de copii din familiile cu situatii materiale defavorizate. (…) Eu spun ca principiu: suntem partid social-democrat si noi suntem primii care ne bucuram. (…) Noi n-am dat niciun aviz de la guvern, ca nu ni l-a cerut nimeni. Ne-am facut doar datoria si l-am informat si pe presedinte, voi informa si Camera Deputatilor astazi. Dintr-un punct de vedere strict social-democrat mie mi se pare un lucru bun si il sustin cu toata inima, dar vreau sa stim ca ne costa 1,8 miliarde de lei pe an. Partea proasta e ca cei care au facut amendamentul nu ne-au spus de unde luam, cum spune in Constitutie (…). Tot noi o sa trebuiasca sa vedem de unde gasim banii”, a spus VICTOR PONTA in sedinta saptamanala de guvern.

Premierul a adaugat ca finantarea unei asemenea masuri se poate asigura anul acesta si in 2016.

Citeste si: PONTA invins de PNL: Deputatii au aprobat amendamentul referitor la dublarea ALOCATIILOR pentru COPII

“Acum, ii gasim anul asta (banii necesari — n.r), ii gasim si la anul, dar inseamna ca ei vor sa ne lase doar pe noi la guvernare, clar, ca noi gasim. Nu stiu de unde o sa-i gaseasca ei in continuare sau de unde o sa taie. Ca s-au priceput foarte bine la taieri”, a afirmat prim-ministrul.

Plenul Camerei Deputatilor a votat miercuri un amendament, propus de PNL, prin care ALOCATIILE de stat pentru COPII se DUBLEAZA.

Citeste si: SENATUL a RESPINS montiunea simpla privind ALOCATIILE COPIILOR, depusa de PNL, prin care se cerea DEMISIA ROVANEI PLUMB

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL CRISTINA POCORA, la proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si a fost adoptat cu 98 de voturi pentru si 77 impotriva.