Victor Ponta, impotriva numirii lui Gigel Stirbu la Ministerul Culturii!

Victor Ponta nu pare incantat de propunerea PNL pentru postul de ministru al Culturii, lasat vacant de Daniel Barbu. Paul Stanescu, vicepresedinte PSD, spune ca Gigel Stirbu l-ar fi informat telefonic despre nemultumirile premierului.

“Ca presedinte al Consiliului Judetean Olt si ca presedinte al PSD Olt, sigur ca ma bucur ca un parlamentar din Olt, domnul Gigel Stirbu, presedintele PNL Olt, a fost nominalizat pentru Ministerul Culturii, pentru ca pentru judetul nostru este de bun augur.

Am vorbit dupa aceasta nominalizare, eu chiar l-am felicitat cand am auzit ca PNL l-a nominalizat. Am inteles ca premierul Ponta nu este de acord cu nominalizarea lui Gigel Stirbu la Ministerul Culturii, asta am inteles, asta o stiu de la Gigel Stirbu. Deocamdata nu a fost de acord, procedurile trebuiau sa aiba un curs rapid”, a declarat Paul Stanescu.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votata in unanimitate vineri, la doar o zi dupa ce Daniel Barbu si-a dat demisia, din cauza comparatiei facuta intre bugetul ministerului si cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA.

Primul ministru Victor Ponta a confirmat faptul ca a primit aceasta demisie, dar ea nu a fost trimisa si spre Administratia Prezidentiala, motivandu-se faptul ca se doreste ca aceasta demisie sa fie insotita si de propunerea pentru acest minister.

De vineri de la pranz si pana in prezent premierul Ponta nu i-a informat oficial pe cei de la PNL daca accepta aceasta nominalizare lui Gigel Stirbu pentru Ministerul Culturii.