VICTOR PONTA este asteptat, joi, la DNA

Premierul VICTOR PONTA este asteptat, in cursul zilei de joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza postul Romania Tv. Conform sursei citate, inainte de venirea lui VICTOR PONTA, avocata acestuia, LOREDANA, a sosit la DNA pentru a studia dosarul.

Potrivit unui comunicat al DNA, VICTOR PONTA este acuzat de FALS in INSCRISURI sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si SPALAREA BANILOR.

CITESTE SI: PARLAMENTUL EUROPEAN isi REEVALUEAZA relatia cu premierul VICTOR PONTA 

Procurorii DNA il acuza pe VICTOR PONTA ca in perioada octombrie 2007-decembrie 2008 a primit 181.439 lei de la casa de avocatura a lui DAN SOVA, in baza unei conventii de colaborare. Pentru a justifica acesti bani, VICTOR PONTA ar fi intocmit 17 facturi fictive, pentru ca in realitate VICTOR PONTA nu ar fi prestat niciun fel de activitate pentru casa de avocatura a lui DAN SOVA, conform DNA.

Ulterior, in urma unor controale fiscale, VICTOR PONTA ar fi realizat 17 INSCRISURI FALSE, care sa justifice activitatea sa juridica la casa de avocatura. Inscrisurile ar fi fost realizate prin metoda „copy-paste”, conform procurorilor DNA.

CITESTE SI: LA REVEDERE! Numele lui PONTA apare si in dosarul cumnatului IULIAN HERTANU. Si numele lui CRIN ANTONESCU este vehiculat ! UPDATE 

Din acesti bani, VICTOR PONTA si-a cumparat doua apartamente de lux intr-un complex rezidential. In afara de banii primiti de la casa de avocatura, VICTOR PONTA a beneficiat si de un autoturism Mitsubishi Evo Lancer X 10, in mod gratuit, de la casa de avocatura a lui DAN SOVA. Firma respectiva a platit avansul si ratele de 6.000 de lei pe luna.

Sursa foto: adevarul.ro