VICTOR PONTA este curios daca in ITALIA va exista o opozitie ca in ROMANIA referitoare la RELAXAREA FISCALA

ITALIA doreste sa propuna un pachet de REDUCERE a FISCALITATII, ca alternativa la politica de austeritate, insa e interesant de vazut daca va exista o opozitie precum cea din ROMANIA la acest proiect – ”intai sa sprijine planul de RELAXARE FISCALA, apoi sa se dezica intr-un mod duplicitar – asa cum vor sa faca cei de la PNL” -, a declarat, luni, premierul VICTOR PONTA.

“ITALIA doreste, la randul ei, sa propuna un pachet de REDUCERE a FISCALITATII, ca alternativa la politica de austeritate! Interesant de vazut daca va exista o opozitie precum cea din ROMANIA la acest proiect (intai sa sprijine planul de RELAXARE FISCALA, apoi sa se dezica intr-un mod duplicitar — asa cum vor sa faca cei de la PNL). Cel mai important e ca noi am reusit deja sa introducem o reducere semnificativa a taxelor si impozitelor (TVA la 9%, CAS redus etc.), sa avem incasari mai mari la buget si o crestere economica record — astfel reprezentam un model de urmat pentru alte state europene. Aceasta este directia in care trebuie sa mergem in continuare prin noul COD FISCAL”, afirma premierul VICTOR PONTA pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: ANDREEA PAUL: PSD doar canta RELAXAREA FISCALA, PNL vrea sa o aplice CONSECVENT 

Premierul italian, MATTEO RENZI, a anuntat sambata o REDUCERE semnificativa a IMPOZITELOR in urmatorii trei ani, precizand totodata ca aceasta REFORMA a FISCALITATII nu va implica o crestere a datoriei publice, care este de altfel principala problema a Italiei, relateaza agentiile Reuters si EFE.

RENZI a subliniat ca Guvernul pe care-l conduce isi va respecta angajamentul de a realiza o diminuare a fiscalitatii fara precedent in istoria Italiei, vorbind chiar despre o ‘revolutie coperniciana fara cresterea datoriei publice’.

Sursa foto: gandul