VICTOR PONTA: Este DREPTUL OPOZITIEI sa depuna MOTIUNE DE CENZURA, dar avem PROIECTE ESENTIALE care trebuie votate

Premierul VICTOR PONTA a declarat marti ca este dreptul constitutional al Opozitiei sa depuna MOTIUNE DE CENZURA, insa a atras atentia ca sunt mai multe “PROIECTE ESENTIALE” care trebuie adoptate de Parlament in actuala sesiune.

“Aveam emotii ca nu vor depune o data motiunea. Foarte bine, sa depuna! E dreptul constitutional al Opozitiei, o sesiune parlamentara fara nicio motiune era greu de presupus ca se va intampla”, a afirmat VICTOR PONTA, la Strasbourg, mentionand insa ca sunt “proiecte speciale” precum legile electorale, Codul fiscal si revizuirea Constitutiei, care trebuie sa treaca de Parlament in actuala sesiune.

Daca despre legile electorale premierul a afirmat ca exista un acord si ca ele vor fi adoptate pana la finalul sesiunii parlamentare, Ponta a sustinut ca nu intelege de ce Opozitia contesta Codul fiscal.

Citeste si: BASESCU, mesaj pentru PONTA: L-as fi sfatuit sa SARBATOREASCA 165 de zile de cand l-a BATUT MAR Iohannis

“Pe Codul fiscal, care nu este al Guvernului actual sau al unei majoritati, este al Romaniei, (..) n-am inteles de ce au zis ca sunt bune masurile, dar voteaza contra. Din fericire, la Senat, ieri, au fost mai multe voturi decat avem noi, ca noi nu avem 90 de voturi, au votat si din partea Opozitiei si le multumesc celor care au votat cu mintea si nu doar conform unui discurs politic pe care pe care nu-l inteleg”, a spus prim-ministrul.

In ceea ce priveste revizuirea Constitutiei, premierul i-a acuzat pe liberali ca vor ca actul fundamental sa fie modificat in raport cu functiile in stat pe care liberalii le detin la un moment dat.

Citeste si: PONTA, detalii INCENDIARE despre cum a PRELUAT PUTEREA in urma cu 3 ani: M-a chemat BASESCU la COTROCENI

“In 2013, pentru ca nu aveau presedinte, liberalii voiau republica parlamentara. In 2015 au presedinte, vor republica prezidentiala, dupa aceea iar or sa vrea, cine stie, republica guvernamentala daca or sa aiba guvern… Nu putem sa finalizam reforma Romaniei fara revizuirea Constitutiei. Au trecut zece ani de la ultima revizuire si suntem membri ai UE, s-au schimbat multe lucruri”, a afirmat VICTOR PONTA, citat de Agerpres.

Premierul VICTOR PONTA efectueaza marti o vizita de lucru la Strasbourg. In prima parte a zilei, seful Executivului a avut intrevederi cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, si cu comisarii europeni Vera Jourova (Justitie, consumatori si egalitate de gen) si Margrethe Vestager (Concurenta).