VICTOR PONTA: Este posibil ca pana MIERCURI sa avem un nou ministru al FINANTELOR

Premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, a afirmat ca este posibil ca in cursul zilei de miercuri sa desemneze un nou ministru al Finantelor, conditia principala fiind insa finalizarea proiectelor Codului fiscal si Codului de procedura fiscala.

Este posibil sa-l avem pana miercuri. Cu siguranta voi discuta intai cu presedintele Iohannis, care, sigur, are atributia constitutionala de a numi noul ministru. Nu vreau sa afle din presa, vreau sa afle de la mine numele noului ministru, si dupa aceea cu colegii din PSD si coalitie si va vom instiinta si pe dvs. Daca terminam Codul fiscal pana miercuri, da, ne ocupam si de persoana ministrului. Acum e important sa finalizam aceste doua texte si pana atunci cred ca gasim si persoana potrivita“, a declarat Victor Ponta, luni, la Senat, la finalul unei intalniri a coalitiei de guvernare.

CITESTE SI: PROIECTUL CODULUI FISCAL a fost AVIZAT de ministere

Premierul a precizat ca si-a informat colegii de coalitie ca, “dupa lupte seculare”, toate ministerele au dat avizele si Ministerul Justitiei trebuie sa dea forma finala a Codului fiscal, alaturi de Ministerul de Finante care este initiator, forma cu care miercuri Guvernul sa fie pregatit sa se prezinte in fata Parlamentului, a Senatului, pentru a incepe dezbaterile.

Cred ca este un moment extrem de important pentru dezvoltarea noastra in viitor si as vrea sa nu ratam anul 2015, dupa trei ani de crestere economica, acum putem sa luam niste masuri importante pe termen mediu si lung. Daca le ratam pe 2015, va fi foarte greu in viitor sa mai avem si consens politic, si conditii economice care sa ne permita acest lucru. Imi doresc foarte tare ca aceasta sa fie una dintre principalele realizari ale Guvernului pe care il conduc la momentul la care se va face bilantul final“, a adaugat premierul.

CITESTE SI:  VICTOR PONTA: Miercuri vom adopta, 100%, cele doua CODURI FISCALE in sedinta de GUVERN

Victor Ponta a precizat ca marti va avea o intalnire pe tema Codului fiscal si cu partenerii de la Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.

Am lucrat cu partenerii nostri institutionali care reprezinta mediul de afaceri si o sa avem maine o nou intalnire, in asa fel incat miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, sper sa nu mai intervina nimic neprevazut si sa putem transmite catre Parlament, in cazul de fata Senatul este prima camera sesizata, cele doua coduri. Senatul are practic la dispozitie toata luna aprilie ca sa le dezbata in comisii, dupa aceea in plen si dupa aceea mai si iunie in Camera Deputatilor de asemenea este timp suficient sa se dezbata, sa se imbunatateasca acolo unde este nevoie. Si, la sfarsitul lunii iunie, la sfarsitul sesiunii, sa poata sa plece catre presedinte la promulgare cele doua coduri. Daca tot acest calendar se respecta, o sa avem in sfarsit cele doua coduri fundamentale pentru zona fiscala si economica adoptate si termenul de 6 luni pana la intrarea in vigoare, in care sa fie cunoscute de toata lumea, sa se vada toate efectele pentru companii, pentru intreprinderile mici si mijloci, pentru contribuabilii persoane fizice. Iar la 1 ianuarie practic sa putem sa intram pe o directie foarte clara, care sa ne permita si in 2016, 2017, 2018 sa mentinem cel putin ritmul actual de crestere economica, media de 3%, si chiar sa imbunatatim ritmul de creare de locuri de munca”, a detaliat seful Executivului.