VICTOR PONTA este PRESEDINTE de FUNDATIE! LISTA membrilor FONDATORI. UPDATE

Fostul premier VICTOR PONTA a devenit, oficial, presedinte de fundatie. Judecatoria sectorului 5 a admis joi cererea de acordare a personalitatii juridice Asociatiei “Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”, condusa de fostul premier VICTOR PONTA.

UPDATE 13.15: Lista completa a membrilor fondatori:

– Victor Ponta

– Daniel Constantin (fost ministru al Agriculturii, actual copresedinte ALDE)

– Nicolae Banicioiu (fost ministru al Sanatatii)

– Mirel Palada (fost purtator de cuvant al Guvernului)

– Geanina Puscasu (fost consilier de stat, fost asistent la Bruxelles a sotiei lui Ponta, europarlamentarul Daciana Sarbu)

– Robert Cazanciuc (fost ministru al Justitiei)

– Sorin Campeanu (fost ministru al Educatiei)

– Florin Jianu (fost ministru pentru IMM-uri)

– Cristian Socol (fost consilier al premierului pe probleme macroeconomice)

– Marius Nica (fost ministru al Fondurilor Europene)

– Dan Sultanescu (consultant politic)

Membru de onoare al Board-ului:

– Irakli Garibashvili (fost premier al Georgiei)

Alte invitatii:

– Invitatii au fost adresate altor fosti sau actuali oameni politici, oameni de stiinta sau membri ai societatii civile din tarile din regiune, din Europa si din SUA.

CE NU ARE BSRP CA OBIECTIVE DE ACTIUNE:

1. Nu se va implica in disputele de politica interna. Acestea trebuie sa ramana un obiect de activitate strict al partidelor politice.

2. Nu va promova partizanatul si sectarismul politic sau ideologic. Pentru reusita marilor proiecte regionale este absolut necesara atat colaborarea transpartinica pe termen mediu si lung, cat si folosirea tuturor resurselor intelectuale de inalt nivel disponibile.

3. Nu va finanta campanii politice.

4. Nu va promova si nici nu va sprijini interese private aflate in contradictie cu interesul public din Romania si din celelalte state din regiune.

STIRE INITIALA

“Admite cererea formulata de Asociatia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Dispune inscrierea ca persoana juridica in registrul special al instantei a asociatiei cu denumirea Asociatia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Cu apel care se depune la Judecatoria sector 5 Bucuresti in 5 zile de la pronuntare pentru petenta si de la comunicare pentru Ministerul Public”, se arata in decizia luata de judecatori.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA DESPRE O EVENTUALA CANDIDATURA A LUI VICTOR PONTA

Actele de infiintare a acestei FUNDATII au fost depuse in instanta pe data de 15 decembrie 2015. Surse politice au declarat, in urma cu doua saptamani, pentru Agerpres, ca aceasta fundatie va fi condusa de VICTOR PONTA si nu se va implica in politica.

Sursele citate precizau ca noua structura ii va avea ca vicepresedinti pe Nicolae Banicioiu si pe Daniel Constantin. In afara de presedinte si de cei doi vicepresedinti, fundatia va fi condusa de un board din care vor face parte alti cativa fosti ministri din Guvernul Ponta.

Sursa foto: realitatea