Victor Ponta: Nu coabitez cu presedintele. Basescu vorbeste ca la carciuma si nu este demn de functia pe care o detine

Victor Ponta l-a atacat pe Traian Basescu, premierul declarand ca nu coabiteaza cu presedintele, dar cu care trebuie sa colaboreze ca sa asigure stabilitatea tariiPonta a mai declarat ca presedintele Basescu vorbeste “ca la carciuma” si “nu e demn de functia de presedinte”.

“Nu coabitez cu niciun presedinte. Asigur stabilitatea tarii si asigur activitatea de cooperare institutionala intre toate institutiile pentru ca asa e normal. Si azi am contrasemnat decrete, avem sedinte CSAT, strategii nationale, asta inseamna cooperare institutionala”, a spus premierul Victor Ponta. 

Chestionat asupra situatiei din cazul senatorului PSD Niculae Badalau, implicat in reteaua de frauda fiscala din industria alimentara, Victor Ponta a indemnat justitia sa actioneze liber dar s-a plans ca numai membrii ai actualei guvernari sunt anchetati.

“Justitia sa-si faca datoria si daca se poate sa nu mai faca lucruri doar pentru presa, ci serios, mai bine. Suntem restanti la un capitol care nu tine de noi. Noi am facut partea de dreptate in ce priveste pensii, salarii, venituri. Partea de pedepsire a celor care au furat, acolo nu tine de noi si constat cu neplacere ca exista zero responsabilitati stabilite de Parchet.

Daca tot a fost perfect, daca nimeni n-a produs nicio lege, sa iasa Kovesi sa spuna ca au fost. E bine sa fie combatut orice act de coruptie din noua guvernare, e un ajutor pentru mine ca sunt prinsi cei care incalca, dar sa spui ca inainte a fost totul perfect, aceasta imunitate a celor din jurul lui Basescu, e o restanta pe care mi-o asum si exprima o anumita nemultumire”, a concluzionat Victor Ponta.

Sursa foto: gov.ro