VICTOR PONTA: Eu nu vreau un GUVERN al PNL sau al lui KLAUS IOHANNIS, ca nu a venit cu el de ACASA

Premierul VICTOR PONTA a declarat, duminica seara, la postul Antena 3, ca nu-si doreste la Palatul Victoria un Guvern al PNL sau al lui KLAUS IOHANNIS, ci un Executiv al Romaniei, adaugand ca normal ar fi ca o eventuala revenire la guvernare a liberalilor sa se produca in urma validarii populare la alegerile generale din 2016.

“Vreau sa lamurim un lucru. Eu nu mai vreau sa mai fie un Guvern PNL sau un Guvern al lui Klaus Iohannis, ca nu a venit cu el de acasa, vreau sa fie un Guvern al Romaniei. Noi am incercat in toti acesti ani — si o vom face si in continuare cat timp vom ramane in Palatul Victoria — sa ramanem Guvernul Romaniei, nu Guvernul…Stiti, si Basescu a zis ca vrea Guvernul lui si ati vazut ce s-a ales cand a avut Guvernul lui. Deci e bine sa fie Guvernul Romaniei”, a declarat premierul, intrebat despre lansarea programului de guvernare al PNL si despre faptul ca presedintele KLAUS IOHANNIS isi doreste un Guvern liberal si un alt prim-ministru.

Citeste si: CATALIN PREDOIU raspunde ATACURILOR lui VICTOR PONTA

Ponta a adaugat ca Guvernul Romaniei pe care-l conduce in urma alegerilor din 2012 si-a respectat promisiunile asumate privind reintregirea pensiilor si salariilor taiate de guvernul condus de “Basescu, Predoiu, Boc” si a adaugat ca o cale fireasca pentru un viitor Guvern ar fi validarea in urma alegerilor parlamentare din 2016.

“In acea perioada, pentru acel Guvern, din care facea parte domnul Predoiu si altii, condus, intr-adevar, de Traian Basescu in mod direct si de ceilalti, pentru unii a fost muma — cu retrocedari, afaceri, Microsoft — si pentru ceilalti ciuma. Ori, acum vad ca sunt nerbdatori sa vina inapoi. Domne, iarasi sa faceti acelasi lucru, n-ati mai facut o data ? Stiti, cu prima data e vina lor ca ne-au prostit si ne-au furat, a doua oara e vina noastra, daca-i lasam tot pe aceiasi”, a mai declarat premierul, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a mai precizat ca PSD va vota maine pentru numirea lui EDUARD HELLVIG la conducerea SRI, dar a insistat asupra faptului ca se impune o dezbatere referitoare la impartirea politica a puterii in stat.

Citeste si: Basescu: Daca si presedintele face un mic efort, Ponta nu mananca oua rosii la Palatul Victoria

“Vom vota pentru, pentru ca este vorba de o persoana, Edi Hellvig, cu care am lucrat si am fondat USL. Poate cu ocazia asta inchidem povestea cu USL si lovituri de stat, dar ca principiu cred ca merita o dezbatere – dupa acest vot, nu este o conditionare – legata de faptul ca, cu cat ai mai multi oameni reprezentati, mai multi implicati in conducerea tarii, cu atat se pot limita greselile”, a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a reluat ideea ca principiul ca puterea sa nu apartina unui singur partid, invocat dupa ultimele alegeri prezidentiale, nu trebuie aplicat doar in cazul PSD, ci si pentru PNL.