VICTOR PONTA: Fac apel catre toti europarlamentarii romani sa o SPRIJINE pe CORINA CRETU

Ponta: Doar Rusia spune ca avem o problema cu carnea de vita. Gresesc!

Premierul VICTOR PONTA a facut miercuri un apel catre toti europarlamentarii romani sa SPRIJINE validarea CORINEI CRETU in functia de comisar european pentru Politici Regionale si le-a cerut liderilor ACL VASILE BLAGA si KLAUS IOHANNIS sa retraga scrisoarea prin care contestau comisarul roman.

“Vreau sa fac un apel public catre toti europarlamentarii romani, indiferent de familia politica din care fac parte, socialisti, PPE sau ALDE, sa considere ca este vorba despre comisarul Romaniei, este vorba despre un portofoliu acordat tarii noastre si sa sprijine acest demers. In ultimele zece zile, pe plan national, va asigur ca am vazut ceva destul de specific in ultimii ani si anume o batalie interna, punerea interesului strict electoral si politic inaintea interesului national. Important este ca lucrurile s-au terminat cu bine pana azi, vorbesc si mi-as dori foarte mult ca toti europarlamentarii romani membrii PES, membrii PPE si membrii ALDE sa inteleaga ca este vorba despre un interes national si ca atunci cand vine vorba despre ceva ce e al Romaniei diviziunile politice din tara sunt mai putin importante”, a declarat Ponta.

Citeste si: OFICIAL: CORINA CRETU, comisar pentru POLITICI REGIONALE. Prima reactie a politicianului roman. UPDATE

Totodata, premierul si-a exprimat speranta ca liderii Aliantei Crestin Liberale isi vor retrage scrisoarea prin care au contestat comisarul propus de Romania.

Citeste si: CORINA CRETU va avea de gestionat un buget URIAS

“Imi exprim speranta ca domnii presedinti, domnul Blaga si domnul presedinte Iohannis, sa retraga acea scrisoare prin care contestau numirea comisarului roman. Cred ca ar fi un gest de responsabilitate politica si de intelegere a faptului ca putem sa fim altfel decat am fost pana acum. Putem sa punem ceea ce este important pentru Romania inaintea interesului de partid”, a adaugat Ponta, citat de Agerpres.