VICTOR PONTA: GREVA FUNCTIONARILOR publici este cea mai PROASTA SOLUTIE

Premierul VICTOR PONTA le-a cerut miercuri ministrului Muncii, ROVANA PLUMB, si ministrului delegat pentru Dialog Social, LIVIU POP, sa continue discutiile cu sindicatele functionarilor publici, afirmand ca greva acestora “e cea mai proasta solutie”, desi admite ca salariile in domeniu sunt foarte mici.

“Sa continuati discutiile cu sindicatele din administratia publica. Au dreptate, au salarii foarte mici. Asta e o realitate pe care in niciun caz nu imi trece prin cap sa o contest. Dar si noi avem dreptate, pentru ca, spre deosebire de altii care mereu au taiat, noi de fiecare data am adaugat”, a sustinut premierul, la inceputul sedintei saptamanale de Guvern.

In opinia prim-ministrului, cei care vor fi afectati de o eventuala GREVA A FUNCTIONARILOR sunt cetatenii care platesc taxe si impozite.

Citeste si: GREVA GENERALA in ADMINISTRATIA LOCALA: Angajatii din PRIMARII si CONSILII JUDETENE vor protesta fata de DEZINTERESUL GUVERNULUI

“Vom incerca sa avem venituri decente, dar discutand si punand pe masa toate resursele pe care le avem. Greve care, de fapt, pe cine afecteaza? Pe cetateanul care plateste taxe si impozite si din taxele si impozitele cetateanului putem sa marim salariile functionarilor. Adica are un sens si o logica sa nu il pedepsim pe cetatean. (…) Sa ramaneti in dialog, sa discutati, sa gasim solutii. Sincer sa fiu greva e de departe cea mai proasta solutie posibila. Daca il sanctionam pe cetatean, nu obtinem mai multi bani pe care, dupa aceea, sa ii dam catre functionari”, a explicat VICTOR PONTA.

Citeste si: PROTEST al TRANSPORTATORILOR si reprezentantilor service-urilor in fata Parlamentului si la sediul ASF

Vicepresedintele CNS Cartel Alfa, PETRU DANDEA, a anuntat marti ca neaplicarea legii salarizarii unitare va genera oprirea, in data de 30 aprilie, a activitatii tuturor membrilor de sindicat din administratia publica, ceea ce inseamna ca peste 30.000 de oameni, la nivel national, vor intra in greva generala.

Conform reprezentantilor Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, in data de 30 aprilie, nu se vor elibera acte si nu se vor incasa bani in administratia publica.