VICTOR PONTA: Guvernul NU A REUSIT sa recupereze locurile de munca pierdute din 2009 incoace

Ponta: Doar Rusia spune ca avem o problema cu carnea de vita. Gresesc!

Guvernul a recuperat foarte putin din cele 530.000 de locuri de munca pierdute in perioada 2009 – aprilie 2012, respectiv doar 140.000 de locuri de munca, a declarat marti premierul VICTOR PONTA.

“Vreau sa revin la problema care nu a fost rezolvata si pe care trebuie Guvernul sa o rezolve, a recuperarii locurilor de munca pierdute din 2009 incoace. Peste 530.000 de locuri de munca au fost pierdute in perioada 2009 – aprilie 2012. Am recuperat foarte putin din acestea, doar 140.000 de locuri de munca. Important este ca, prin toate programele de stimulare a angajarii, dar mai ales printr-o politica de reducere a fiscalitatii in domeniul muncii, sa revenim rapid la numarul de persoane cu contract de munca pe care l-am avut inainte de perioada 2009-2012 si sa ajungem, in termen mediu, la acel obiectiv fundamental al Romaniei, si anume de a avea mai multe persoane salariate decat numarul de pensionari”, a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa la Guvern.

Citeste si: VICTOR PONTA: Reducerea CAS este SUSTENABILA, dincolo de calculul de contabil de CAP

Premierul a prezentat un material in care angajamentul Guvernului de a crea un milion de noi locuri de munca in opt ani este mentinut.

In prezent sunt aproximativ 5,4 milioane de pensionari si 4,6 milioane de salariati.

Citeste si: VICTOR PONTA: Proiectul NOULUI COD FISCAL nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de SEPTEMBRIE

In document, noile locuri de munca ar trebui create prin atragerea fondurilor europene, investitiile statului, in special in infrastructura, facilitati acordate firmelor pentru angajarea tinerilor si crearea de locuri de munca, deblocarea anagajarilor din sistemul public si prin programul “Garantii pentru Tineri” pentru angajarea tinerilor, dupa absolvire.