VICTOR PONTA: Guvernul va aproba un prim act normativ referitor la BUNURILE CONFISCATE

GUVERNUL urmeaza sa aprobe in SEDINTA de miercuri un proiect de act normativ privind confiscarea imobilelor supuse unui astfel de regim in urma unor hotarari ale justitiei, principala optiune fiind ca acestea sa fie date in proprietatea unor institutii publice, a declarat premierul VICTOR PONTA.

“Astazi vreau sa adoptam un prim act normativ referitor la bunurile confiscate. Inteleg ca Justitia si Finantele v-ati inteles, da? Si, bunurile imobile confiscate sa fie valorificate, fie intrand in proprietatea institutiilor publice, fie, daca nu exista nicio institutie publica care sa nu poata sa foloseasca acele bunuri, sa treceti la partea de valorificare, care, insa, presupune mai mult timp”, a afirmat premierul VICTOR PONTA in SEDINTA de GUVERN.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: REDUCEREA TVA se va aplica la toate ALIMENTELE incepand cu 1 iunie. UPDATE 

VICTOR PONTA i-a reamintit secretarului de stat de la Ministerul Justitiei Liviu Stancu, prezent la sedinta de Guvern in locul ministrului Robert Cazanciuc, ca pana la finele lunii aprilie ministerul trebuie sa prezinte forma finala a actului privind infiintarea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Confiscate.

“Domnule secretar de stat, stiu ca domnul ministru a fost la Bruxelles, ieri (marti — n.r.) si foarte bine a facut, la sfarsitul lunii aprilie aveti termen sa veniti cu proiectul privind Agentia Nationala de Recuperare (a bunurilor confiscate — n.r.). Sa plece la Parlament si sa avem noul sistem implementat”, a mai declarat premierul VICTOR PONTA.

CITESTE SI: CCR si Ministerul Agriculturii primesc fonduri suplimentare pentru plata titlurilor executorii

Sursa foto: realitatea.net