VICTOR PONTA i-a cerut lui IOAN RUS sa inceapa NEGOCIERILE cu Comisia Europeana privind MASTER PLANUL DE TRANSPORT

Premierul VICTOR PONTA i-a cerut miercuri ministrului Transporturilor, IOAN RUS, sa inceapa negocierile cu Comisia Europeana in ceea ce priveste MASTER PLANUL DE TRANSPORT, care urmeaza a fi aprobat miercuri, Rus precizand ca primele discutii la Bruxelles sunt programate in intervalul 9-13 martie.

“Azi avem Master Planul de Transport. Domnul ministru (Rus — n.r.), multumesc pentru efortul pe care l-ati facut. (…) Inteleg ca toti parlamentarii din Comisiile de transport au fost, ati discutat, au fost de acord, au vazut. Ca mai e cate un primar buclucas care face metrou acum… Eu mi-as dori, s-ar bucura Daciana, dar pana face primarul metroul, haide sa ii facem noi toate celelalte centuri si autostrazi pe care le avem in Master Planul de Transport. Puteti incepe de saptamana viitoare negocierile cu Comisia Europeana”, a spus VICTOR PONTA la inceputul sedintei saptamanale a Executivului.

Citeste si: CONTRACTUL pentru ZECE KILOMETRI din AUTOSTRADA Brasov-Oradea a fost semnat

La randul sau, ministrul IOAN RUS a precizat ca, potrivit celor discutate la nivelul Comisiei Europene, delegatia romana se va afla la Bruxelles in intervalul 9-13 martie.

MASTER PLANUL DE TRANSPORT a fost prezentat de ministrul IOAN RUS in urma cu doua saptamani si in fata comisiilor pentru transporturi din Senat si Camera Deputatilor.

Citeste si: Corina Cretu, despre Master Planul pe Transport: Asteptam ca Romania sa depuna planul, inclusiv masuri corective legate de intreruperi

“Am prezentat in fata celor doua comisii (pentru transporturi — n.r.) Master Planul in forma semifinala, adica draftul Master Planului intr-o forma aproape finala, varianta la care dansii au avut unele observatii, corecturi pertinente, care pot fi facute fara sa modifice fundamental ceva, diverse detalii pe care putem sa le luam operam. Saptamana viitoare vom aproba in Guvern acest document, urmand ca imediat dupa aceasta aprobare sa ne ducem la Bruxelles si sa il prezentam si in fata Comisiei Europene, dupa care el devine un document care se finanteaza si se implementeaza”, a spus IOAN RUS.

Sursa foto: gov.ro