Victor Ponta il contrazice pe Crin Antonescu: Cota unica poate creste

Victor Ponta a discutat astazi la Bruxelles despres posibila marire a cotei unice, dar si a altor taxe. Motivul, evident, obtinerea de bani mai multi la buget.

“Presedintele ANAF mi-a spus ca anul acesta avem un grad de colectare mai mic decat cel preconizat. Si am discutat cu ministrul de Finante despre cum gandim anul viitor. Cand esti ministru de Finante, esti sef de ANAF, prim-ministru, trebuie sa si faci lucruri, nu doar sa le povestesti la televizor. Am discutat cu ministrul de Finante diferite scenarii: putem sa scadem TVA, sa scadem CAS-urile”, a declarat premierul, prezent la sediul socialistilor europeni de la Bruxelles.

“Nu exista ‘Nu mai scad taxe’. Exista sa spui de unde sunt bani in buget. Asta este treaba ministrului de Finante si a ANAF. Cota unica, conform programului de guvernare, poate si cred ca ar trebui sa fie scazuta pentru acele categorii de persoane care au venituri reduse”, a precizat prim-ministrul, dand de inteles ca PSD ia in calcul modificarea cotei unice.

Declaratia lui Ponta vine ca un raspuns voalat la o alta declaratie data tot astazi de colegul din USL, Crin Antonescu. Liderul PNL a sustinut ca atata vreme cat partidul sau se afla la guvernare, cota unica va ramane la 16%.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, liderii USL au vorbit, la finalul ultimei sedinde comune, despre o varianta a reducerii TVA si a maririi cotei unice, la o valoare de 22 la suta. Discutiile au avut loc referitor la constructia bugetara pentru anul 2014.

“Banii nu ii aduci vorbind la televizor, banii ii aduci din proiecte. Pentru anul viitor e usor sa vorbesti, mai ales daca ai campanie electorala”, a incheiat premierul atacul indirect la adresa lui Antonescu.