Victor Ponta il va anunta, marti, pe Traian Basescu de nominalizarea lui Iohannis la MAI

Prim-ministrul Victor Ponta va inainta, marti, propunerea pentru sefia Ministerului de Interne (MAI), dupa demisia lui Radu Stroe. Premierul a declarat, marti, ca il va propune pe Klaus Iohannis pentru functia de ministru la Interne, dar si ca toate cele patru propuneri de ministri liberali sunt viabile.

Prim-ministrul Victor Ponta asteapta insa acceptul presedintelui PNL, Crin Antonescu. Liderul liberalilor a spus insa, marti, pe holurile Parlamentului, ca premierul “nu poate face nicio propunere cu forta”, astfel ca nu va trimite nimic presedintelui Traian Basescu.

Citeste si: Ponta: Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sunt inca ministri. Basescu poate sa faca 70 de plangeri penale 

Guvernul Ponta se confrunta cu o criza dupa ce, in urma cu aproape zece zile, PNL a decis sa schimbe 4 ministri si sa ceara ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sa primeasca functia de ministru de Interne si vicepremier cu atributii pe ordine si siguranta nationala.

In replica, PSD, PC si UNPR au format Uniunea Social Democrata si au cerut infiintarea unui post de vicepremier pentru Daniel Constantin.

Deoarece PNL nu a fost de acord, Daniel Constantin a lansat atacuri la adresa lui Crin Antonescu si a dezvaluit ca acesta a facut adnotari pe pactul de coabitare inainte de a fi semnat de Traian Basescu si Victor Ponta.

Sursa foto: gov.ro