PREFECTUL judetului CONSTANTA a fost DEMIS

Premierul VICTOR PONTA il va demite in cursul zilei de miercuri pe prefectul judetului Constanta, RADU VOLCINSCHI, la solicitarea ministrului de Interne, GABRIEL OPREA, informeaza postul B1 TV

UPDATE 14.36: Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri o hotarare prin care prefectul judetului Constanta, RADU VOLCINSCHI, a fost DEMIS.

Decizia, care va fi facuta publica in timpul sedintei saptamanale a Executivului, vine dupa accidentul aviatic din Mamaia, in care au murit patru persoane, ca urmare a problemelor la interventia de dupa PRABUSIREA ELICOPTERULUI SMURD.

CITESTE SI: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Procurorii au inceput urmarirea penala IN REM pentru ucidere din culpa 

RADU VOLCINSCHI  a fost investit in functie in luna martie a acestui an. El a fost subprefect al judetului Constanta din luna mai 2012, iar anterior acestei functii, din 2008, a fost director general al Directiei Administratie Publica si Juridica din cadrul Consiliului Judetean Constanta.

CITESTE SI: VICTIMELE TRAGEDIEI AVIATICE DE LA CONSTANTA duse in localitatile natale 

Toti cei patru membri ai echipajului elicopterului prabusit in lacul Siutghiol au murit. Prima victima scoasa din apa, medicul SMURD, LAURA VIZIREANU, s-a stins la spital dupa ce medicii s-au luptat ore bune pentru a o mentine in viata. Celelalte 3 victime nici n-au mai ajuns la spital. Copilotul a fost gasit legat de scaun cu centura de siguranta, la sase metri adancime si a fost dus cu salupa la mal. Ultimul cadavru a fost scos din apa in aceasta dimineata in jurul orei 4 si a fost cel al asistentei medicale. RAED ARAFAT spune ca elicopterul era cu revizia la zi si avea putine ore de zbor.

Sursa foto: evz.ro