Victor Ponta: Imigrantii romani nu vor invada Marea Britanie

Premierul Victor Ponta a asigurat, intr-un interviu acordat Euronews, ca nu va exista un val de imigranti romani in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2014, deoarece romanii care au vrut sa emigreze au facut-o deja, iar in tara au oportunitati mai bune, informeaza Mediafax.

“Acum, in Romania, avem nu doar crestere economica, ci si o rata scazuta a somajului fata de media europeana si, cum spun adesea, chiar mai multe oportunitati decat in statele vestice membre ale UE. Romanii care au dorit sa mearga in alte tari au facut-o deja si nu va exista nicio schimbare semnificativa”, a spus Ponta.

Ponta s-a declarat in acelasi timp de acord cu masurile anuntate de premierul britanic David Cameron privind inasprirea conditiilor de acordare a beneficiilor sociale pentru cetateni din afara Marii Britanii, potrivit Mediafax.

“In aceasta privinta, ma alatur acestuia (David Cameron – n.r.), dar si cancelarului Germaniei si altor premieri in a spune ca este in interesul tuturor europenilor, inclusiv al romanilor si al bulgarilor, sa luptam impotriva celor care profita ilegitim sau abuziv de sistemul de protectie sociala. Voi lupta insa intotdeauna pentru dreptul romanilor cinstiti si muncitori de a merge in Marea Britanie, Franta, Germania pentru o viata mai buna, o slujba mai bine platita, achitand taxe si fiind parte activa a societatii”, a declarat Ponta.

Sursa foto: gov.ro