VICTOR PONTA: In august DAM DRUMUL la primul metru cub de gaz pe GAZODUCTUL IASI-UNGHENI

Premierul VICTOR PONTA a declarat joi ca in luna august merge la Chisinau pentru a da drumul, alaturi de omologul sau moldovean, primului metru cub de gaz prin GAZODUCTUL IASI-UNGHENI.

“Obiectivul Romaniei este integrarea Republicii Moldova in UE. Guvernul de la Chisinau condus de Iurie Leanca, partidele pro-europene parlamentare, majoritatea parlamentara au luat niste decizi clare si neechivoce si de neintors, au semnat Acordul de asociere, l-au ratificat in Parlament, merg intr-o directie, si-au asumat deja sanctiunile economice, deci ei sunt pe un drum fara intoarcere, un drum unic, drumul spre Europa care trece prin Romania, ca prin alta parte nu are pe unde. Acest drum poate fi oprit in noiembrie daca Partidul Comunist din Moldova castiga alegerile si formeaza guvernul. (…) Eu, luna viitoare, in august, vreau sa merg impreuna cu premierul Leanca sa dam drumul la primul metru cub de gaz pe GAZODUCT, merg sa vad gradinitele care sunt deja spre finalizare din donatia Guvernului Romaniei facuta anul trecut in luna decembrie, merg sa inauguram SMURD-ul la Balti, am vorbit cu domnul Arafat, chiar astazi am aprobat ultimele resurse necesare”, a spus premierul la Digi 24, potrivit Agerpres.

Citeste si: ANRM: Lucrarile pe teritoriul Romaniei la gazoductul Iasi-Ungheni au fost finalizate

El a adaugat ca merge, de asemenea, in Republica Moldova ca sa discute despre stadiul proiectului la linia de inalta tensiune.

“Adica lucruri care inseamna mai mult decat vorbe frumoase, inseamna un semn foarte important pentru populatia Republicii Moldova ca Romania si UE mai fac lucruri concrete pentru viata lor. In acest fel, fortele proeuropene de la Chisinau au sansa sa spuna ca nu doar la vorbe suntem alaturi de ei, ci si in lucruri foarte concrete”, a mentionat Ponta.

Citeste si: SEDINTA extraordinara de GUVERN pentru ratificarea Acordului de asociere la UE a Rep. Moldova

Pe 23 iulie, seful Executivului preciza ca furnizarea de gaze dinspre Romania catre Republica Moldova prin GAZODUCTUL IASI-UNGHENI va demara conform calendarului anuntat anterior, in luna august al acestui an, lucru confirmat de ministrul pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Sursa foto: unimedia.info