VICTOR PONTA: In BUGETUL pe 2015 nu exista NICIO CRESTERE de taxe si impozite

BUGETUL pe anul 2015 este unul realist, de crestere si cu perspectiva de dezvoltare pentru Romania, a declarat, vineri, premierul VICTOR PONTA, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

“BUGETUL pe care il prezentam in fata plenului reunit trece la lucrurile adevarate, nu la declaratiile politice, care au abundat in aceasta perioada. Dupa cum puteti constata, nu exista NICIO CRESTERE de taxe si impozite in 2015. (…) Chiar si cei mai sceptici si necredinciosi pot sa vada in bugetul pe anul 2015 ca strategia unica de impozitare sta la baza constructiei”, a spus seful Executivului.

Citeste si: PLENUL PARLAMENTULUI dezbate BUGETUL pe 2015

El a sustinut ca BUGETUL pentru anul viitor contine masuri benefice pentru economie precum scutirea profitului pe impozitul reinvestit, alocarea de bani mai multi pentru investitii, reducerea TVA pentru pachetele de turism all-inclusive.

Potrivit lui Ponta, in bugetul pe 2015 exista acoperire pentru marirea pensiilor, dublarea alocatiilor pentru copii si indexarea indemnizatiilor persoanelor cu dizabilitati.

Citeste si: Bugetul de stat pe 2015, adoptat de comisiile de buget-finante, dupa un maraton de dezbateri

“De asemenea, se confirma cei trei ani de alocari suplimentare pentru doua domenii esentiale — educatia si sanatatea. Va cer sprjinul pentru a pastra aceasta directie corecta: cresterea investitiilor in educatie si sanatate”, a spus premierul.

Sursa foto: enational.ro