Victor Ponta: In ce calitate l-a sunat Basescu pe Papici?

Victor Ponta a refuzat sa comenteze atacurile declansate in aceasta seara de presedintele Basescu la adresa sa . Totusi, premierul are o nelamurire vizavi de ultimele declaratii ale sefului statului: cum de si-a permis sa il sune pe procurorul Papici si care sunt parghiile legale care ii permit acest lucru, este intrebarea retorica formulata de premierul Romaniei.

Ponta se va adresa Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se  lamuri in acest caz:

“L-am intrebat pe ministrul Justitiei, si probabil domnia sa va intreba in ce calitate suna presedintele procurorii. Ministrul nu a stiut sa-mi spuna, probabil ca va intreba CSM-ul care este natura relatiilor legale si constitutionale prin care presedintele.

L-a mai sunat pe procurorul general si i-a cerut sa il tina pe Papici in functie…totusi, care sunt relatiile institutionale care dau aceasta posibilitate presedintelui?”, s-a intrebat Ponta.

“Nu l-am cunoscut pe procurorul Papici, azi l-am sunat si i-am cerut scuze ca involuntar a fost amestecat intr-un scandal al plagiatorului Ponta. Nu exista nicio legatura intre Ioana Basescu si procurorul Papici. Este o mistificare a adevarului”, declarase  presedintele, intr-o conferinta de presa organizata miercuri seara la Cotroceni.