VICTOR PONTA: In data de 16 noiembrie toti ROMANII din strainatate vor VOTA

Victor Ponta: Nu exclud un nou acord cu FMI. Ei sunt mai pesimisti, s-au invatat cu guvernul Boc

Premierul Victor Ponta a organizat o conferinta de presa la sediul MAE in care a vorbit despre situatia votului din Diaspora si a anuntat care vor fi masurile luate de ministerul de Externe pentru a se evita situatia tensionata de duminica. Ponta a promis ca in data de 16 noiembrie cand va avea loc votul in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale toti romanii din diaspora vor VOTA.

“Am vrut sa discut cu cei din conducerea Ministerului de Externe pe marginea disfunctionalitatilor care au avut loc la secttile de votare din afara granitelor, mai ales despre situatia de la Paris, Londra, Munchen, Viena, Berlin si Chisinau. Speram ca aceasta situatie nu se va mai repeta si in data de 16 noiembrie, atunci cand fiecare roman isi va putea exercita, pana la ultimul, dreptul constitutional. Trebuie sa aratam respect pentru fiecare roman. Prezenta la vot in Diaspora a fost mult mai mare decat in anul 2009, ceea ce nu trebuie sa se mai intample si peste doua saptamani. Procedura dureaza mai mult in Diaspora decat in tara si de aceea s-au intamplat aceste lucruri.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: HAOS la sectiile de vot in DIASPORA. UPDATE VIDEO

Toate masurile care vor fi dispuse marti de BEC vor avea sprijinul autoritatilor. Vom apela la fondul de urgenta pentru a suplimenta sectiile de vot si tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui vot civilizat pe 16 noimebrie. Ministrul Corlatean i-a convocat vineri la Bucuresti pe presedintii sectiilor de votare de la Paris, Chisinau, Londra, Munchen si Berlin pentru a clarifica situatia, iar cine nu va putea face fata in continuare va fi eliberat din functie si schimbat”, a declarat Victor Ponta la conferinta de presa organizata la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. In Republica Moldova se preconizeaza un RECORD de prezenta. UPDATE FOTO 

“Daca in data de 16 noiembrie la ora 21.00 va mai exista vreun roman care sa nu fi votat in Diaspora, toata echipa din fruntea Ministerului de Externe isi va asuma situatia”, a concluzionat Victor Ponta.

Sursa foto: jurnalul.ro