VICTOR PONTA: In momentul de fata, ROMANIA poate avea grija de 1700 de REFUGIATI

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Targu-Jiu, referitor la CRIZA REFUGIATILOR, ca a existat si exista o comunicare interinstitutionala Presedintie, Guvern si celelalte institutii ale statului, precizand totodata ca, in prezent, capacitatea logistica a ROMANIEI nu permite primirea a mai mult de 1.700 de IMIGRANTI.

“A existat si exista o comunicare interinstitutionala Presedintie, Guvern, celelalte institutii ale statului privind capacitatea noastra actuala, de aceea am si prezentat-o, nu fiindca vrem sa ne opunem sau sa ne certam cu Comisia Europeana, de atat putem azi sa avem grija, 1.700 de REFUGIATI. Nu cred ca astazi, in JAI, se va lua o decizie, cred ca decizia se va lua la Consiliul European, la care participa presedintele KLAUS IOHANNIS.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: MARII IUBITORI DE REFUGIATI S-AU TREZIT! TURCIA A INVITAT LA ISLAMIZAREA EUROPEI

Dupa Consiliu, vedem ce se decide si ne pregatim si pentru bune si pentru rele. Ceea ce am spus si spun mereu este ca sunt impotriva discursurilor xenofobe (…) ideea sa inchidem granitele, ca toti cei care vin sunt niste teroristi, sunt prostii de Evul Mediu si ma opun total acestei abordari. Daca putem sa primim mai multi, o sa primim, problema este de capacitatea noastra logistica de a trata acei oameni ca pe niste oameni, nu cum ii trateaza vecinii nostri maghiari, cu bata si cu inseriatul.  Cu asta nu sunt de acord”, a spus premierul VICTOR PONTA.

VICTOR PONTA a mai adaugat ca nu are semnale in sensul ca REFUGIATII si-ar schimba traseul prin Romania avand in vedere ca Ungaria a anuntat ca isi va inchide granitele.

CITESTE SI: REUNIUNEA JAI. COTELE OBLIGATORII AU FOST SCOASE, DECIZIA PRIVIND CRIZA REFUGIATILOR IN 8 OCTOMBRIE

Sursa foto: realitatea