Victor Ponta, in vizita la sinistratii din Teleorman. UPDATE

Premierul VICTOR PONTA a ajuns, marti, in statul Beiu din judetul Teleorman, una dintre cele mai afectate localitati la INUNDATII. Ponta este insotit de vicepremierul Liviu Dragnea. Cei doi s-au urcat intr-o barca pentru a vizita mai multe zone INUNDATE.

UPDATE 13.17: Un localnic din satul Beiu i-a spus premierul Victor Ponta ca “un director” din cadrul directiei judetene de ape, responsabil si cu localitatea sa, nu isi indeplineste atributiile, seful Guvernului asigurandu-l ca il va “verifica” pe director si ca acesta va fi demis daca este vinovat.

Sateanul i-a spus lui Ponta ca persoana respectiva “sta de 35 ani numai acasa” desi ocupa postul de director, Ponta raspunzandu-i: “De 35 de ani este director? Asta care raspunde de aici? Ia, ca il verific acum si poate il lasam de tot acasa. Acum, cand merg la prefectura, il verific. Il «promovam» acasa. Mai dam pe unul afara, ca, daca nu dam afara, nu inteleg”.

UPDATE 12.37: Localnicii din statul Beiu (Teleorman) i-au reclamat premierului VICTOR PONTA ca autoritatile nu i-au informat ca VIITURA se indreapta spre casele lor si ca locuintele le sunt afectate si de faptul ca traficul de masini grele a fost deviat spre sat. Ei au acuzat faptul ca singurele informatii primite legate de situatia raurilor au fost cele prin intermediul presei, primarul fiind “la pescuit”.

Localnicii i-au mai spus ca se tem de faptul ca, prin construirea DIGULUI, apele se vor revarsa spre alte zone ale localitatii, spunand ca asa s-a intamplat dupa ce in comuna Branceni a fost construit un DIG care a directionat acum apele spre Beiu. Ei au mai reclamat faptul ca traficul de autovehicule grele a fost deviat de la Alexandria spre satul lor, iar trepidatiile produse de masini le-au stricat casele. PONTA i-a asigurat ca in aceasta saptamana il va trimite pe “seful de la Drumuri” pentru a rezolva problema.

UPDATE 11.20: “In prima sedinta de Guvern vom aloca banii necesari pentru lucrari de indiguiri. Nu este numai un dig, este o lucrare ampla. Vom aloca 15 milioane de lei, atat cat este necesar, iar lucrarile vor fi gata la sfarsitul lunii august”, a declarat, in urma cu putin timp premierul Victor Ponta. Afla in vizita la sinistratii din Teleorman, Ponta a spus ca este nevoie de o solutie pe termen lung, o sistematizare care sa dureze, astfel incat sa casele sa nu mai fie inundate si oamenii sa nu se mai trezeasca cu probleme dupa ce locuintele lor au fost reparate.

“Solutia tehnica mi-a fost explicata de catre directorul general de la Apele Romane, o sa alocam in prima sedinta banii necesari pentru lucrarile de sistematizare si anul acesta sper sa fie gata lucrarile, in asa fel incat tot ce reparam si isi repara oamenii macar sa stie ca repara pentru mult timp. Asta e solutia, o sa dam banii si o sa vin sa vad ca banii se folosesc exact la ceea ce am spus. In august vin aici sa vedem”, a afirmat Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca lucrarile vor viza raurile Vedea si Teleormanul. In plus, seful Guvernului a asigurat ca vor fi alocate si materiale de constructie pentru repararea caselor inundate.

VICTOR PONTA a anuntat anterior ca se va afla si el in judetul Teleorman pentru a stabili modul in care Guvernul poate interveni in zonele afectate de INUNDATII, aratand ca este nevoie de interventia Administratiei Apele Romane si de sprijin financiar deoarece problemele sunt provocate de diguri care au cedat.

Si ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a mers, luni, in Teleorman, anuntand ca specialistii Apelor Romane vor decide daca si unde poate fi spart digul in zona localitatilor afectate de INUNDATIILE din ultimele zile, din Teleorman, pentru ca apele sa se retraga, avand in vedere ce miercuri si joi sunt prognozate noi ploi.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA. CODUL ROSU A FOST RIDICAT, BILANTUL INDICA 4 MORTI SI ZECI DE OAMENI EVACUATI. UPDATE

Bilantul INUNDATIILOR provocate de revarsarea raurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea si Cainelui si a afluentilor acestora arata ca 131 de case au fost INUNDATE in localitatile Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca Virtoape, Balaci, Dobrotesti, Silistea Gumesti si Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, in 317 curti si 685 de anexe gospodaresti, afectand peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judetene si doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugand, de asemenea, 35 de podete.

Citeste si: DRAGNEA DESPRE INUNDATII: “SE ANALIZEAZA SPARGEREA UNUI DIG PENTRU RETRAGEREA APELOR”

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman, un numar de 30 de persoane erau izolate in satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni.

 Avertizarea cod rosu de INUNDATII din Teleorman a fost ridicata, iar pana marti, la ora 18.00, raman sub avertizare cod portocaliu raul Neajlov, in judetul Giurgiu, raurile Calmatui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomita si Paraul Cainelului, pe sectoarele din judetele Teleorman, Giurgiu si Ialomita.

Sursa foto: realitatea.net