Victor Ponta, indignat de actiunile protestatarilor de la Pungesti

Victor Ponta critica in termeni duri rascoala oamenilor din Pungesti, care nu vor exploatare de gaze de sist in zona. Protestatarii au rupt gardurile companiei Chevron, responsabila cu viitoarea exploatare.

“Am prezentat o tara care isi doreste foarte mult investitii, in special in zona energiei. Nu mi-am inchipuit ca, la un moment dat, cineva o sa rupa gardurile companiilor americane in Romania, dar, sigur, democratia are o multime de fete. Cred ca, totusi, ideea de a avea relatii economice cu SUA, dincolo de relatia politica si militara, e ideea corecta”, a declarat seful Executivului, potrivit Realitatea TV, care citeaza agentia Mediafax.

Aproximativ 400 localnici din Pungesti si activisti de mediu veniti din alte localitati din tara au protestat, in cursul zilei de sambata, in comuna vasluiana, nemultumirile lor fiind legate de lucrarile efectuate de compania americana Chevron pentru explorarea gazelor de sist.

La un moment dat, proteste au devenit violente, iar o parte dintre manifestanti au rupt gardurile ce delimiteaza terenul pe care compania americana, care urmeaza sa instaleze primele sonde.