Victor Ponta: Introducerea impozitului forfetar nu este prevazut in acordul FMI, este initiativa Guvernului

Introducerea impozitului forfetar nu este prevazuta in acordul convenit cu Fondul Monetar International, ci este o initiativa a Guvernului, aflata in prezent in Parlament spre adoptare, a declarat premierul Victor Ponta, informeaza Mediafax.

“Forfetarul nu e prevazut in acordul cu FMI, este initiativa a Guvernului preluata, si din punctul meu de vedere bine gestionata, de ministrul Grapini, care a discutat de sase luni cu IMM-urile si a venit cu proiectul de lege. Daca Parlamentul il va adopta, va insemna ca pentru anumite tipuri de servicii – hotel, restaurant, frizerie- nu mai iti iau niciun fel de impozit pe profit, toate celelalte, ai o taxa pe care o platesti anual si nu mai vin sa te intreb nimic altceva, cat ai facut profit. Deci, asta nu e in acordul cu FMI”, a spus Victor Ponta la Antena 3, citat de Mediafax.

Proiectul de lege privind impozitul forfetar a fost aprobat, miercuri, de Guvern si va fi transmis catre Parlament. In acest sistem de impozitare intra opt coduri CAEN: hoteluri, restaurante, pensiuni, baruri, cafenele, service auto, vulcanizare si spalatorii auto.

Sursa foto: adevarul.ro