Victor Ponta, la BNR: Suntem aici pentru ca acolo unde a “scuipat” boierul, noi sa sarutam

Primul ministru Victor Ponta a laudat, miercuri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru impartialitatea de care a dat dovada in ultimii ani si pentru faptul ca a reusit sa ramana o institutie echidistanta din punct de vedere politic.

Premierul Victor Ponta s-a comparat cu un “personaj colectiv” din povestirea “Mos Ion Roata” scrisa de Ion Creanga.

“Suntem la BNR pentru ca acolo unde a ‘scuipat’ boierul, noi sa sarutam”, a afirmat Victor Ponta la o conferinta desfasurata la sediul institutiei, pe tema pietei de capital.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara la B1TV ca a ramas uimit sa afle ca Mugur Isarescu si BNR au fost implicati in gandirea “electoratei” si i-a cerut guvernatorului BNR sa iasa public si sa spuna adevarul. “Vreau ca BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt”, a declarat presedintele. In discursul sau, Mugur Isarescu nu a comentat,  in niciun fel, afirmatiile sefului statului.

Citeste si: Basescu: BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt 

In continuarea conferintei de presa sustinuta la sediul BNR, premierul Ponta a declarat ca anul 2013 a fost unul bun pentru Bursa si ca apreciaza indemnul la moderatie al guvernatorului Isarescu.

„Ieri ar fi trebuit sa citesc un manual despre pietele de capital ca sa-mi amintesc din facultate…dar am vazut un film “Too big to fail”. Un consilier de-al meu se va ocupa de de barierele gasite in calea dezvoltarii pietei de capital. Sunt un premier de stanga care crede ca toate societatile cu capital de stat trebuie listate pentru a fi mai transparente”, a mai spus premierul Victor Ponta.

Sursa foto: gov.ro