VICTOR PONTA: La CONSULTARILE cu presedintele KLAUS IOHANNIS discutam despre REFORMA ELECTORALA

Presedintele PSD, premierul VICTOR PONTA, a declarat vineri, la iesirea de la Congresul UDMR, ca mandatul cu care se va prezenta luni la consultarile pe care presedintele KLAUS IOHANNIS le-a solicitat partidelor politice vizeaza REFORMA ELECTORALA.

“Reforma electorala, asa cum am stabilit. Asta inseamna un alt sistem pentru alegerile parlamentare, pentru alegerile locale si pentru asigurarea votului tuturor cetatenilor din afara tarii si din tara”, a spus VICTOR PONTA, raspunzand unei intrebari adresate de jurnalisti, potrivit Agerpres.

In context, el s-a referit la situatia de la Consiliul Judetean Cluj, unde o prima instanta de judecata, sesizata de PNL, obliga Guvernul sa organizeze alegeri, dupa vacantarea functiei de presedinte, in urma arestarii ex-presedintelui HOREA UIOREANU (PNL).

Citeste si: GABRIEL OPREA (UNPR): Mergem la negocierile de la Cotroceni cu toata deschiderea

“O sa respect decizia finala a instantei. Vreau sa explic inca o data. Am spus cu totii, inclusiv PNL, noul PDL, cum a zis domnul Blaga, ca schimbam sistemul de vot. Daca il schimbam, atunci haideti sa facem alegeri dupa noul sistem. E cel putin stupid, ca sa folosesc un termen politicos, sa spui ca vrei sa schimbi sistemul de vot, dar vrei sa faci alegeri dupa sistemul vechi, mai ales ca ai mai putin de un an pana la alegeri. Ideea este sa stabilim in ce fel votam. Si acum la conducerea Consiliului Judetean se afla tot PD-PNL-UDMR, vor fi si in continuare pana la alegeri”, a mentionat VICTOR PONTA.

Citeste si: PNL a anuntat CINE va conduce DELEGATIA partidului la CONSULTARILE DE LA COTROCENI

La Cluj-Napoca are loc, vineri si sambata, Congresul UDMR, la care participa numerosi lideri politici din Romania si din strainatate.