Victor Ponta: Legea Amnistiei ofera o a doua sansa celor ce nu sunt recidivisti

Premierul Victor Ponta a explicat, luni seara, ce inseamna Legea Amnistiei si a declarat ca fiecare om merita o a doua sansa. In plus, acesta a dezvaluit si de ce crede ca s-a facut atata tam-tam pe marginea acestei legi, informeaza postul Antena 3.

“Legea amnistiei ar urma sa puna in libertate persoane cu pedepse mici, cu exceptia persoanelor care au comis infractiuni cu violenta si cu exceptia infractiunilor de coruptie. Se refera la mici fapte prevazute in Codul Penal.

Este o politica aplicata in alte state europene – un fel de a da o a doua sansa celor care nu sunt recidivisti si carora instanta poate a dat o pedeapsa prea mare. Sa nu indrepti un om este o idee atat de barbara.

Iese Gigi Becali – si care e problema daca iese Becali? E un cetatean ca orice cetatean. Nu cred ca noi dam legi doar cu gandul ca se aplica la Ionescu sau Popescu”, a afirmat premierul Romaniei.

“Un singur om a reusit sa ia un credit de un milion de euro pentru terenuri agricole, in anul 2013. Daca se dadeau o mie de credite si unul era al familiei Basescu, oricum era suspicios. Dar, anul trecut, doar presedintele a obtinut un credit de un milion de euro de la CEC”, a afirmat Ponta.

Sursa foto: gov.ro