VICTOR PONTA: Legea privind REDUCEREA CAS va fi votata DIN NOU de Parlament

Premierul VICTOR PONTA a declarat, miercuri seara, ca legea care prevede REDUCEREA CAS este “o masura buna, pe care toata lumea a cerut-o si care va fi iar votata de Parlament”.

“O vom face imediat ce domnul TRAIAN BASESCU nu va mai putea sa ne blocheze doar din dorinta de a gasi alte subiecte decat subiectul familiei sale implicate in tot felul de infractiuni”, a spus premierul intr-o emisiune la Antena 3.

Citeste si: DAN SOVA: DECIZIA lui TRAIAN BASESCU de a retrimite Parlamentului legea privind REDUCEREA CAS este NEJUSTIFICATA

“Legea se intoarce la Parlament, noi o vom vota DIN NOU si dupa aceea presedintele Basescu e obligat sa o promulge… sau s-ar putea sa o atace la Curtea Constitutionala, ceea ce inseamna ca o poate amana pana la 1 ianuarie”, a mai declarat Victor Ponta.

El a afirmat insa in acelasi timp ca, de la 1 ianuarie 2015, data de la care presedintele a propus aplicarea masurii, TRAIAN BASESCU poate face cel mult “niste ani de inchisoare”, deoarece nu va mai fi presedinte la acel moment.

Premierul a mai aratat ca, prin refuzul de a promulga reducerea CAS, presedintele Băsescu loveste in intreprinzatori.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, conferinta de presa: LEGEA CAS nu trece! – LIVE TEXT

Presedintele TRAIAN BASESCU a anuntat, miercuri, ca solicita Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea contributiilor de asigurari sociale, “din punct de vedere al oportunitatii”.