VICTOR PONTA: LEGEA SALARIZARII este o prioritate a GUVERNULUI in partea a doua a anului

Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat luni ca un ‘mare proiect’ al Guvernului pentru cea de-a doua parte a anului este legea salarizarii, astfel incat sa existe o “scara normala a valorilor”.

“In partea a doua a anului avem un al doilea mare proiect, legea salarizarii. Trebuie sa rearanjam scara normala a valorilor. Trebuie sa existe o ordine, nu e normal ca presedintele tarii, primul ministru, presedintii camerelor, sa castige mai putin decat cine stie ce angajat dintr-o institutie militarizata sau dintr-o companie de stat, pentru ca nu exista nicio tara europeana unde sa se intample chestia asta. Cerem performanta de la cei care conduc institutii, dar, in schimb, credem ca nu trebuie nimic altceva. In acelasi timp, vreau si cred ca functionari publici si aici vorbim de toti cei din sectorul bugetar, medici, profesori, pompieri, militari, politisti, trebuie sa le cerem foarte mult dar trebuie sa le oferim si un plan de cariera, o siguranta”, a argumentat premierul in cadrul Biroului Permanent National al PSD.

Ponta a afirmat ca saptamana viitoare, cand vor exista toate datele pe primul trimestru, executivul ar trebui sa stie ce sa aleaga — reducerea TVA de la 24 % la 20 % sau reducerea TVA doar pentru produsele agricole la 9 %.

“Amandoua nu le putem face, una dintre ele o putem face sigur acum, imediat ce avem rezultatele pe primul trimestru. Vreau sa ne gandim impreuna cum e mai bine pentru intreaga economie si cum e mai bine sa dam un mesaj foarte clar ca oamenii au muncit trei ani si trebuie sa simta rezultatul muncii lor”, a adaugat Ponta.

Premierul a evidentiat ca “acest guvern al USL, in care PSD-ul are o prezenta extrem de importanta”, a reusit sa finalizeze cel mai important proiect al inceputului de an, al primului semestru — Codul fiscal si Codul de procedura fiscala.

“Ii rog si sper ca toti colegii nostri din Senat si apoi din Camera Deputatilor sa organizeze dezbateri si sa-l avem aprobat. Noul Cod fiscal si de procedura fiscala vot face foarte mult bine Romaniei — locuri de munca, crestere economica — si sunt din ce in ce mai convins de acest lucru cu cat am vazut ca s-a restrans propaganda: iarasi au fost un pic ametiti si acum ne explica de ieri incepand ce rau e Codul fiscal si Codul de procedura fiscala. Daca il facea PNL, era foarte bun, daca l-a facut PSD, e rau. Eu zic ca e foarte bun, ca e bun pentru Romania”, a mentionat Victor Ponta.

SURSA FOTO: jurnalul.ro