VICTOR PONTA: LIVIU DRAGNEA, care reprezinta trecutul PSD, i-a facut cadou lui IOHANNIS aceasta CRIZA POLITICA

Noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, la postul de televiziune Antena 3, ca “nu si-a dorit” sa fie secretar general al Guvernului. El l-a acuzat pe Liviu Dragnea ca “i-a facut cadou aceasta criza politica lui Klaus Iohannis”, intr-un moment in care “Klaus Iohannis a avut cel mai important moment al mandatului sau: vizita la Washington.”

PRINCIPALELE DECLARATII FACUTE DE VICTOR PONTA:

“Liviu Dragnea reprezinta trecutul PSD, Sorin Grindeanu reprezinta viitorul. Daca motiunea de cenzura trece, echipa Grindeanu isi va continua activitatea pana cand domnul Iohannis desemneaza un nou prim ministru. Exista si posibilitatea ca presedintele Klaus Iohannis sa faca doua propuneri consecutive de premier care sa fie respinse de Parlament si in toamna sa avem alegeri anticipate organizate de Guvernul Grindeanu.

Intr-o tara normala primul ministru conduce Guvernul. Intr-o tara anormala, cum este Romania, Guvernul era condus de Liviu Dragnea, secretarul general Busuioc si Sevil Shhaideh, care avea toti banii de dezvoltare. Nu folosesti banii de investitii ca sa cumperi voturi pentru motiune.

Intr-o tara normala primul ministru conduce Guvernul. Intr-o tara anormala, cum este Romania, Guvernul era condus de Liviu Dragnea, secretarul general Busuioc si Sevil Shhaideh, care avea toti banii de dezvoltare. Nu folosesti banii de investitii ca sa cumperi voturi pentru motiune. Toti banii de investitii ai Romaniei au fost alocati doamnei Sevil Shhaideh care pana joi nu a semnat niciun un contract si vineri a anuntat ca se pregateste sa dea bani la primari

Nu folosesti banii de la program pentru voturi la motiune impotriva propriului guvern. Nu se mai poate semna niciun fel de contract decat daca doamna Shhaideh vine si ii demonstreaza premierului ca proiectul e necesar. Secretarul general Busuioc era cheia. Dl Busuioc din partea dl Dragnea – eu l-am intrebat cum chiar incalci legea? Si-a dat ochii peste cap!

Criza politica a fost declansata de dl Dragnea. Daca guvernul e ineficient – am vazut acel raport care e o fabulatie – Darius Valcov, un om destept, nu se pricepe la cultura, la sport, la mediu.S-a creat un sistem in care o singura persoana decide tot.  Eu nu am sa ma razbun pe nimeni si nu dl Dragnea m-a facut sa renunt la functia de presedinte al PSD ci niste oameni care  au comis un abuz si care vor raspunde in justitie. Dragnea si-a dat demisia cand a fost condamnat pe nedrept cu referendumul. Nu Sorin Grindeanu a vrut sa fie prim ministru. Prima data l-a refuzat pe Liviu Dragnea.

Daca acest guvern e atat de rau, greseala dl Grindeanu a constat in doua lucruri: a acceptat ministri care nu aveau pregatirea necesara. Dragnea nu-l mai vrea pe Grindeanu pentru ca Grindeanu a inteles ca prima datorie ca premier nu e fata de seful de partid. Dl Dragnea cand a zis acest guvern e de sase luni a mai zis un lucru: mergem la Curtea Constitutionala si imi da mie voie sa fiu prim ministru.

Discutia a fost pleci daca ma lasa pe mine Curtea sa fiu prim ministru si daca nu vrea Iohannis il suspendam pe presedinte. Solutia e una singura: nu trece motiunea, Grindeanu face guvern cu PSD si ALDE dupa care Grindeanu devine presedinte al PSD.”

Sursa foto: realitatea