VICTOR PONTA: Luam in calcul ANGAJAREA RASPUNDERII Guvernului pe CODUL FISCAL

VICTOR PONTA raspunde AMENINTARILOR MAE rus: DA, suntem CONSTIENTI ca DECIZIILE noastre sunt cele mai BUNE

Premierul VICTOR PONTA a declarat vineri ca ia in calcul ANGAJAREA RASPUNDERII Guvernului pe proiectul Codului fiscal, daca acesta va fi blocat in mod politicianist.

“Eu voi face toate eforturile ca acest Cod (fiscal – n.r.) sa se adopte pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau in calcul angajarea raspunderii guvernului, daca, la un moment dat, se blocheaza politicianist de catre PNL sau de catre altcineva, iau in calcul si acest lucru. Din punctul meu de vedere, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare trebuie sa avem adoptat Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, ca sa avem 6 luni de pregatire a implementarii”, a declarat VICTOR PONTA.

Intrebat ce va face in cazul unei motiuni de cenzura, el s-a aratat optimist. “Ma descurc cu motiunile de cenzura”, a spus VICTOR PONTA.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: MASURILE FISCALE anuntate de premier nu au alt scop decat de a PARJOLI TERENUL in fata adversarului politic

Premierul a caracterizat Codul fiscal propus ca fiind unul “bun”, care propune schimbari fiscale ce pareau “o utopie” in urma cu trei, patru ani.

“Pe mine ma intereseaza sa avem Codul fiscal, pentru ca este un cod bun si pentru ca schimbarile fiscale, Romania, dupa trei ani de crestere economica, si le poate permite cu adevarat. Nu ni le puteam permite in 2011 sau 2012, era o utopie. Dar, dupa ce trei ani de zile la rand — crestere economica, reducerea deficitului bugetar, investitii straine mai multe, dupa ce am reparat lucrurile sociale, dupa ce am vazut ca reducerea CAS a functionat, ce ma intereseaza este sa se faca acest Cod fiscal. Ca, dupa aia, ‘e al PNL, al PSD’, in realitate nu e nici al PNL, nici al PSD, nici al altcuiva, este al unor oameni care au lucrat tot anul trecut. (…) Acum este un text, e o propunere. O luna de zile nici macar nu-l trimitem de la Guvern catre Parlament, ci, o luna, tot primim observatii, propuneri. A doua faza este Senatul, a treia faza, Camera Deputatilor, a patra faza, promulgarea de catre presedinte. Deci, in patru faze, daca apare vreo greseala, poate fi indreptata”, a adaugat VICTOR PONTA.

El a reamintit ca ministrul DARIUS VALCOV a pus la dispozitie “tomul” cu analize, date, cifre pentru toti cei care au bunavointa sa asculte si isi doresc acest lucru.

Citeste si: Relaxarea fiscala propusa prin noul COD FISCAL va cauza un GOL BUGETAR de peste 37 miliarde lei

“Cei care sunt de profesie contra, cum i-am vazut pe colegii liberali zilele astea… Daca sunt ideile lor, de ce sunt contra? Ei sunt contra de principiu”, a mai aratat premierul.

Intrebat cum comenteaza declaratia presedintelui KLAUS IOHANNIS conform careia noul Cod fiscal este inspirat in cea mai mare parte din propunerile PNL, VICTOR PONTA a aratat ca o astfel de afirmatie inseamna ca acesta o sa si sustina Codul fiscal.

“Inseamna ca o sa-l sustina, e perfect atunci”, a afirmat premierul.